Barcelona

L'Agència Catalana de Consum serà flexible amb els restaurants que no canvïin les setrilleres

Entra en vigor la normativa que prohibeix les setrilleres en bars i restaurants. L'Agència Catalana de Consum quan detecti una errada amb les ampolles d'oli serà flexible amb el local i es dictarà un termini per solucionar el problema. Se sancionarà en cas que el restaurant sigui reincident. Les sancions podran anar dels 1.000 als 10.000 euros.

RedaccióActualitzat

El dia que entra en vigor la prohibició de les setrilleres a bars i restaurants, molts dels locals encara no han fet el canvi.

L'Agència Catalana de Consum diu que incorporarà aquest nou punt dintre dels protocols d'inspecció que es fan habitualment als restaurants, però no està previst fer controls específics. Quan es detecti una errada en la utilització d'ampolles d'oli se serà flexible amb el local i es dictarà un termini per solucionar el problema. Se sancionarà en cas que el restaurant sigui reincident.

Les sancions podran anar dels 1.000 als 10.000 euros.

Com es veu la normativa                                            

La normativa va entrar en vigor l'1 de gener, però amb una moratòria fins a l'1 de març.

Segons el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, això suposarà un increment de costos d'entre el 30 i el 40%. Això no es deu al preu de l'oli en si, que és el mateix que si es compra a l'engròs, sinó al cost de l'envàs, que encareix el producte. El president de la Federació d'Hosteleria de Lleida diu que l'únic que s'aconseguirà és que baixi la venda d'oli perquè s'encarirà el producte i els restaurants en faran servir menys. En aquest sentit, assegura que a molts restaurants amb menús ajustats de preu pot passar que les amanides arribin ja amanides a la taula dels clients, o que es perdi el costum de sucar pa amb oli abans de començar a rebre els plats escollits.

Des de la DOP Garrigues, es mostren satisfets amb la mesura tot i que admeten que només un 2 o un 3% de l'oli dels restaurants prové de les cooperatives del territori, un 80% d'aquests olis van al consumidor final i la resta cap a Itàlia. El president de la DOP Garrigues, Joan Segura, ha assegurat que tots aposten per la qualitat, per servir al consumidor un oli del territori. Segons Segura, aquesta mesura podria beneficiar molta gent de les Garrigues i que no s'hi poden veure problemes de costos.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut