Ciclisme

L'Agència Antidopatge declara culpable Landis i el títol del Tour 2006 passa a Pereiro

Ha hagut de passar més d'un any, però finalment Óscar Pereiro ja es pot considerar guanyador del Tour de França del 2006, segons han confirmat la direcció de la ronda francesa i la Unió Ciclista Internacional. La decisió l'han presa després que l'Agència Antidopatge nord-americana hagi declarat Floyd Landis culpable del consum de testosterona sintètica. Ara només li queda recórrer al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport, de Lausana, però tot indica que passarà a la història com el primer campió del Tour desposseït del títol.

Actualitzat

Amb uns quants mesos de retard, el Tribunal d'Arbitratge Independent Americà ha dictaminat, per fi, en contra de Floyd Landis, i ha reconegut el seu control positiu per testosterona en l'etapa de Morzine del Tour del 2006. La decisió s'ha pres per dos vots contra un.

Landis es considera innocent

El ciclista ha negat sempre haver-se dopat i ha recorregut a tots els estaments per mirar de provar la seva innocència. Ara, un cop l'Agència Antidopatge del seu país ha dictaminat en contra seva; la Unió Ciclista Internacional ha d'aplicar el reglament, que preveu suspendre'l per dos anys, i, naturalment, la retirada oficial de la seva victòria.

Landis, però, encara té un últim roc a la faixa, ja que podria presentar un recurs davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu. El TAS, però, difícilment farà anar enrere una decisió presa després de mesos i mesos de judicis i recursos.

El cas ha entrat, ara sí, en la recta final, i el gallec Óscar Pereiro pot ser proclamat ben aviat vencedor oficial del Tour 2006. Seria la primera vegada que un vencedor del Tour és desqualificat per dopatge, encara que la ronda francesa ha tret unilateralment del seu palmarès el danès Bjarne Riis, que fa uns mesos va reconèixer que s'havia dopat quan va guanyar el Tour del 96.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut