La directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde
La directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde (Foto: Reuters)
París

Lagarde declararà a finals de maig per la indemnització milionària a l'actor Bernard Tapie

L'actual directora de l'FMI compareixerà davant la justícia francesa per explicar el presumpte pagament il·legal d'una indemnització al multimilionari gal·lès, aliat de Sarkozy durant la seva etapa com a ministre d'Economia i Hisenda.

RedaccióActualitzat
Christine Lagarde, l'actual directora del Fons Monetari Internacional (FMI), declararà a finals de maig pel presumpte pagament d'una indemnització milionària il·legal a Bernard Tapie, un multimilionari empresari francès que va ser aliat de l'expresident Nicolas Sarkozy, quan exercia de ministra d'Economia i Hisenda, segons ha informat el portal de notícies Mediapart.

La justícia francesa l'ha citada la segona quinzena de maig davant del Tribunal de Justícia de la República (CJR), l'òrgan encarregat dels casos de corrupció entre alts càrrecs de l'Estat, per la indemnització de 285 milions d'euros (400 milions si li sumem els interessos) a Tapie, en teoria en compensació per la disputa legal amb el banc Crédit Lyonnais en relació amb l'adquisició d'Adidas. La sospita és que Lagarde va donar un cop de mà a Tapie quan era ministra d'Economia. Per això, no es descarta que la directora de l'FMI "sigui acusada formalment en aquesta ocasió", ha precisat el portal informatiu.

Concretament, Lagarde està sent investigada per suposada "complicitat en falsificació i malversació de fons públics" per la seva decisió de recórrer a l'arbitratge per solucionar un contenciós entre el banc Crédit Lyonnais i Bernard Tapie.
 
Amb la seva decisió de recórrer a aquest arbitratge, segons el CDR, l'organisme públic encarregat de gestionar els passius de Crédit Lyonnais, Lagarde es va implicar "personalment" en un cas en el qual hi ha hagut "nombroses anomalies i irregularitats". L'exministra ha justificat sempre aquest recurs per la necessitat de posar final un procés llarg i costós.
 
A finals del mes de març passat, l'FMI va reiterar la seva "confiança" en Lagarde, pocs dies després que la policia va escorcollar el seu domicili a París per aquest mateix cas.

L'FMI fins i tot va assegurar que ja coneixia aquest assumpte abans de designar-la directora, el juliol de 2011. La francesa va arribar al càrrec després de la dimissió forçada del seu antecessor, Dominique Strauss-Kahn, també francès i conegut rival polític de Sarkozy, al qual tenia pensat enfrontar-se a les urnes.
Anar al contingut