Imatge d'arxiu de la terminal 1 a l'aeroport del Prat. (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu de l'aeroport del Prat. (Foto: Reuters)
Barcelona

L'aeroport del Prat va superar per primer cop, a l'agost, el de Barajas en nombre de passatgers

Per les instal·lacions de Barcelona van passar durant el mes d'agost 3,9 milions d'usuaris, la xifra més alta de tota la xarxa d'AENA. L'èxit de rutes com Nova York, Tel Aviv, Doha o Dubai estaria darrere d'aquest increment.

RedaccióActualitzat
L'aeroport del Prat és el que ha tingut el màxim nombre de passatgers de la xarxa d'AENA durant el mes d'agost, quan va superar els 3,9 milions d'usuaris. El nombre de passatgers intercontinentals es va incrementar a l'aeroport barceloní en un 9,5% respecte a l'any anterior i el nombre d'operacions transoceàniques va créixer per sobre del 8%, segons dades d'AENA.

Pel que fa a les rutes, Nova York i Tel Aviv són les ciutats més sol·licitades, encara que destaca també l'augment de passatgers de la ruta a Doha operada per Qatar Airways i a Dubai amb la companyia Emirates. El nombre de passatgers podria encara incrementar-se més. A partir de l'1 de febrer del 2014, el trajecte Dubai i Barcelona es farà amb un A-380, l'avió més gran del món.

El percentatge de passatgers de fora de la UE és el que va créixer més, amb gairebé un 13% més respecte al mateix mes de l'any passat. També destaca l'augment de viatgers comunitaris, amb un increment del 3,75%.

Des que va començar l'any, més de 12 milions de persones han passat per les instal·lacions barcelonines, gairebé un 2% més que el registrat en el mateix període de l'any passat.
Anar al contingut