Un home passeja per la T2 de l'aeroport del Prat, aquest dimarts
Un home passeja per la T2 de l'aeroport del Prat, aquest dimarts (EFE / Enric Fontcuberta)
El Prat de Llobregat

L'aeroport del Prat tanca la T2 i concentrarà tota l'activitat a la T1

La caiguda d'operacions sense precedents arran de la crisi del coronavirus fa que els aeroports reorganitzin l'organització

Actualitzat

La terminal T2 de l'aeroport del Prat ha tancat les seves instal·lacions aquest dijous a la tarda a causa de la caiguda d'operacions sense precedents arran de la crisi del coronavirus. Des de les sis de la tarda, quan ha aterrat l'últim vol programat a la terminal, tota l'activitat de l'aeroport es concentra a la T1.

Ho ha anunciat el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, en una roda de premsa en què també ha explicat que el gestor aeroportuari AENA ha ajornat a les aerolínies sis mesos el pagament de les tarifes d'estacionament dels avions per alleujar la càrrega que suporten per la caiguda de la demanda.

 

 

Embarcament per les zones A i D

A partir d'aquest divendres, l'embarcament es farà per les portes de les zones A i D i la facturació de totes les companyies se situarà als taulells de la planta 3. Els passatgers accediran a les portes d'embarcament a través del control de seguretat de la planta 3 i la recollida d'equipatges es concentrarà a la sala principal, a la zona central de la T1.

A la zona d'embarcament es mantindrà obert un punt de restauració que oferirà servei durant les 24 hores, respectant les mesures de protecció i seguretat establertes. Els serveis bancaris, de farmàcia i l'estanc també estaran oberts, tot i que no tot el dia.

 

Imatge de la terminal T1 de l'aeroport del Prat, l'estiu passat
Imatge de la terminal T1 de l'aeroport del Prat, l'estiu passat (ACN / Àlex Recolons)

 

Pel que fa a la mobilitat, l'estacionament de vehicles es concentra els aparcaments de la T1 i queda temporalment suspès el servei de llançadora entre les terminals. Això farà que l'accés a la T1 des de l'estació de Renfe s'hagi de fer en metro.

 

Anul·lada la línia A2 de l'Aerobús i les parades de taxi

Aquest dijous, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha suspès el servei de la línia A2 de l'Aerobús i ha anul·lat les parades de taxis de la T2, després del tancament al públic de la terminal.

L'AMB ha explicat que, per als treballadors de la instal·lació, manté actius els serveis de Bus Metropolità i Nitbus, amb una reducció del 40% de l'oferta i un aforament limitat al 33%.

 

 

A banda de la T2 del Prat, també tanquen la T2 i la T3 de l'aeroport de Barajas i, en els pròxims dies, ho farà la T4. Tota l'activitat quedarà concentrada a la T1.

A les Illes Balears i a les Canàries també es reorganitzarà l'activitat en unes zones determinades dels aeroports. La resta d'infraestructures aeroportuàries de l'estat, s'adaptaran els horaris d'obertura i tancament a la nova situació.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Aeroports
Anar al contingut