Barcelona

L'aeroport del Prat perd més de 2 milions de passatgers en un any

Més de 30 milions de persones van passar per l'aeroport del Prat al llarg del 2008. Aquesta xifra, similar a la que es va registrar el 2006, representa un descens del 8% respecte l'any anterior, l'equivalent a gairebé 2,5 milions de persones. Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) justifica aquesta disminució per l'entrada en funcionament de l'AVE entre Madrid i Barcelona, que hauria robat al pont aeri prop de 900.000 passatgers. Malgrat això, els viatgers amb origen o destinació a països de la Unió Europea es van reduir 4%.

Actualitzat
Una part important de la davallada al Prat, un 43%, són usuaris del trajecte Barcelona-Madrid, i és que la majoria s'han passat al tren d'alta velocitat. La ruta entre les dues ciutats es manté com la més utilitzada, però ha perdut gairebé una quarta part dels usuaris, a diferència d'altres destinacions que no baixen tant o es mantenen, com ara Palma, Amsterdam o Roma.

Els únics vols que van augmentar en nombre d'usuaris són els extracomunitaris, que van créixer un 16,7%, fins als 3,5 milions de passatgers. L'aposta de l'aeroport barceloní per les rutes transoceàniques directes a ciutats com Mèxic, Singapur, Nova York o Bogotà explicaria aquest increment, segons AENA.

Barajas és l'aeroport amb més afluència de passatgers. Supera els 50 milions, xifra que representa un retrocés del 2,4%. L'aeroport de Girona ha estat un dels pocs que ha incrementat, en un 13,6%, el nombre de passatgers.

Més de 200 milions de persones han viatjat a través dels aeroports espanyols, gairebé totes amb vols comercials. D'aquestes, 120 milions ho han fet amb vols internacionals i 82 amb vols nacionals.

Girona i Reus, també a la baixa

Pel que fa als altres aeroports del país, Girona perd força, però acaba l'any amb 5,5 milions d'usuaris i un increment del 13,6%. I en el cas de Reus, tanca el 2008 a la baixa amb 1,2 milions d'usuaris, tot i que els últims mesos ha registrat uns increments importants per les noves rutes de Ryanair.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut