L'aeroport de Menorca assaja un sistema d'embarcament per reconeixement facial
Els usuaris hauran d'ensenyar la cara a les màquines

L'aeroport de Menorca assaja un sistema d'embarcament per reconeixement facial

L'aeroport de Maó fa la primera prova a Espanya d'aquesta tecnologia d'identificació biomètrica per facilitar l'embarcament

Quim BalaguerActualitzat

Els passatgers que han d'agafar un avió a l'aeroport de Menorca ara ho poden fer "per la cara".

I és que l'aeroport de Menorca ha activat aquest divendres en fase de proves un sistema d'embarcament de reconeixement facial. És el primer aeroport de l'Estat que prova un protocol d'aquest tipus.

Es tracta d'un mètode d'identificació biomètrica per a autoembarcament que ha de permetre els passatgers accedir per ells mateixos tant a la zona reservada als embarcaments com al mateix avió, fent servir només el rostre com a identificador. 

El sistema estableix un registre previ que es duu a terme en el moment que l'usuari arriba a l'aeroport, i que es pot fer al taulell de facturació o a través d'un quiosc dissenyat expressament per a aquest projecte.

Els impulsors del projecte defensen que es tracta d'un mètode segur i expliquen que inclou tecnologies per verificar documentació i reconeixement facial "amb detecció de prova de vida", per evitar que s'utilitzin fotografies, vídeos o màscares.

Segons les empreses promotores, els avantatges del sistema són que no cal utilitzar targetes ni documentació de cap tipus per a l'embarcament.

 

ARXIVAT A:
AeroportsIlles Balears
Anar al contingut