L'aeroport de Hong Kong reprèn l'activitat i la justícia hi limita les protestes

El govern de la Xina diu que els fets de dimarts són "actes gairebé terroristes"
L'aeroport de Hong Kong reprèn l'activitat i la justícia hi limita les protestes

L'aeroport de Hong Kong reprèn l'activitat i la justícia hi limita les protestes

El govern de la Xina diu que els fets de dimarts són "actes gairebé terroristes"
Juli Rodés Actualitzat
TEMA:
Hong Kong
L'aeroport de Hong Kong reprèn l'activitat i la justícia hi limita les protestes
Agents de policia patrullen per l'aeroport, que ha reforçat la seguretat (Reuters/Thomas Peter)

Cues de passatgers, aquest dimecres al matí, a l'aeroport de Hong Kong, que ha reprès l'activitat habitual. Amb els taulells de facturació reoberts i la represa dels vols de sortida, ara la qüestió és reprogramar centenars de vols de milers de passatgers afectats per les cancel·lacions de dilluns i dimarts.

Dilluns l'aeroport va arribar a suspendre tots els vols; dimarts es van suspendre els vols de sortida. Aquest dimecres és el sisè dia de protestes a l'aeroport.

 

Passatgers a l'aeroport de Hong Kong, que ha reprès l'activitat (EFE/Miguel Candela)

 

Dimecres al matí només unes desenes de manifestants continuen a l'aeroport, el vuitè del món en volum de passatgers, pel qual transiten cada any 74 milions de passatgers.

L'autoritat aeroportuària de Hong Kong ha explicat que ha obtingut una resolució judicial provisional que prohibeix obstruir les operacions de l'aeroport i obliga els manifestants a concentrar-se a les àrees designades per fer-ho.

 

Responsables de l'aeroport pengen la resolució judicial que prohibeix als manifestants impedir les operacions (Reuters/Thomas Peter)

 

Fonts dels manifestants han anunciat que tenen intenció de respectar la resolució.

També han exhibit missatges de disculpa als passatgers, en què asseguren que no impediran les sortides ni obstruiran la feina dels equips mèdics i dels periodistes.

Aquest dimecres, a més, s'ha reforçat la seguretat i diversos accessos de l'aeroport estan tancats.

 

Un grup de manifestants mantenen la protesta dins de l'àrea designada per l'autoritat aeroportuària (REUTERS/Thomas Peter)

 

Les protestes de dimarts, que per segon dia van causar la cancel·lació dels vols de sortida de l'aeroport de Hong Kong, van acabar amb enfrontaments dels manifestants i la policia, que va fer cinc detencions.

Des de l'inici de les protestes al juny ja s'han fet més de 600 detencions.


Dos homes retinguts

La tensió, dimarts, va esclatar quan una part dels manifestants va assetjar i retenir dues persones, ciutadans de la Xina continental.

Al primer l'acusaven de ser un agent secret del govern xinès. Ell ho va negar, però el van lligar de mans fins que, al final, després que perdés el coneixement, van permetre que una ambulància se l'endugués.

 

Evacuació, dimarts, d'un home retingut i ferit per alguns manifestants (REUTERS/Thomas Peter)

 

L'evacuació, però, va ser conflictiva, perquè un grup de manifestants va intentar impedir-la. La policia va reaccionar utilitzant gas pebre.

Més tard, un altre home va ser retingut i lligat de mans a un carretó d'equipatges. Va rebre algunes agressions menors abans de ser identificat com Fu Guohao, periodista del diari xinès Global Times, progovernamental.


"Gairebé terroristes"

Els incidents a l'aeroport de Hong Kong han estat condemnats pel govern xinès, que, per segona vegada aquesta setmana, els ha comparat amb activitats terroristes.

L'oficina per a Hong Kong i Macau ha emès un comunicat en què afirma: "Condemnem amb la més gran fermesa aquests actes gairebé terroristes."

ARXIVAT A:
Hong Kong Xina
Anar al contingut