L'aeroport d'Andorra-La Seu estrena el primer vol comercial amb Madrid

Un sistema d'aproximació GPS permet aterrar sense visibilitat en aquest aeroport al Pirineu

Actualitzat

Una ruta regular entre el Pirineu i Madrid ha de servir per donar impuls a l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell. La filial regional d'Ibèria, Air Nostrum, oferirà quatre vols setmanals, dos en cada sentit.

És el primer vol regular des que es va obrir al trànsit comercial fa sis anys.


Sistema pioner

Situat a 800 metres d'alçada i envoltat de muntanyes, el mal temps ha estat un problema clau per a aquest aeroport, fins que l'abril passat es va autoritzar el vol amb aproximació GPS que permet aterrar sense visibilitat, un sistema pioner que no té cap altre aeroport de l'Estat.

 

Entre els passatgers del primer avió que ha arribat a l'aeroport pirinenc des de Madrid hi havia Aleix Serra, que viatja sovint a la capital espanyola. En poc més d'una hora ha fet un trajecte que, normalment, li costa més de cinc, amb l'AVE fins a Barcelona i després afegint-hi el viatge fins a la Seu.

El ministre andorrà de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha destacat que la connexió amb Madrid "serà beneficiosa per a Andorra i per a tot el Pirineu, tant per atraure turistes com per afavorir els negocis".

La Generalitat i el govern andorrà gestionen conjuntament aquest aeroport. L'acord amb Air Nostrum l'ha tancat el govern andorrà.

La ruta es mantindrà un any i el govern andorrà es reserva 630.000 euros per cobrir-ne el possible dèficit.

ARXIVAT A:
AeroportsAndorra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut