Una de les antenes a l'Aeroport de Lleida-Alguaire per localitzar satèl·lits (ACN/Salvador Miret)

L'aeroport d'Alguaire es vol convertir en un port espacial per a nanosatèl·lits

Les instal·lacions permetran llançar petits satèl·lits per ús públic i privat i fer-hi el segon centre europeu de proves de propulsió per a coets llançadora

Actualitzat

Amb un pressupost de 26 milions d'euros fins al 2025, l'aeroport d'Alguaire es vol convertir en el primer port espacial de Catalunya, dins de l'estratègia per desenvolupar un vessant industrial d'aquesta infraestructura, que va obrir fa deu anys, i afegir-hi un nou ús.

La Generalitat planteja utilitzar-la per llançar petits satèl·lits i controlar-los a distància. Des d'Alguaire es podran posar en òrbita els nanosatèl·lits de la Generalitat que han de permetre ampliar la cobertura 5G a llocs on no hi arriba i proporcionar tot tipus de dades tant al govern com a les empreses.

També vol ser un centre de proves de propulsió per a coets llançadora, el segon d'Europa. Ara només n'hi ha un a Alemanya, a Lampoldlhausen, que està al límit de capacitat.

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha presentat el projecte com una de les prioritats del departament per finançar amb fons europeus.

 

 

Els primers llançaments estan previstos per a l'any que ve i el govern preveu uns 600 milions d'euros d'impacte econòmic directe i indirecte, a més de la creació d'uns 350 llocs de treball.

ARXIVAT A:
Infraestructures
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut