L'advocat dels consellers del PDeCAT detinguts retreu el "tracte vexatori" que van rebre

Ha afirmat que ara veu que Puigdemont va fer bé de mantenir una part del govern cessat a Bèlgica per "tenir una veu"

RedaccióActualitzat

L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha retret aquest divendres el "tracte vexatori" que van rebre els consellers cessats en el seu trasllat a la presó i que es fes "una breu audiència" conjunta en lloc d'una d'individual per a cada un d'ells.

En declaracions al "Més 324", l'advocat de Carles Puigdemont i Jordi Turull, Josep Rull, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Lluís Puig i Clara Ponsatí ha lamentat que fossin emmanillats "per darrere" com, segons ell, es fa als presos perillosos, o fossin conduïts sense cinturó de seguretat.

L'advocat ha assegurat que el conseller de Justícia cessat, Carles Mundó, té "una ferida" als canells provocada per les manilles i que té un informe mèdic que li van fer quan va arribar a la presó.

També ha assegurat que durant el trajecte a la presó els agents els deien expressions com "os vais a enterar" o "se acabó la broma", i que a dos dels consellers els van fer despullar en arribar a la presó.

Preguntat per l'euroordre dictada contra Puigdemont i els consellers cessats que es troben a Bèlgica, ha lamentat que se n'ha assabentat pels mitjans de comunicació, i ha considerat que l'advocat belga té "elements suficients per fer oposició" vista la indefensió dels consellers.

Ha afirmat que ara veu que Puigdemont va fer bé de mantenir una part del govern cessat a Bèlgica per "tenir una veu".

Qüestionat sobre els pròxims passos, Alonso-Cuevillas ha remarcat que les perspectives per als consellers no són bones després que no s'admetessin els recursos d'apel·lació dels presidents de l'ANC i Òmnium: "No és un bon presagi."

Ha afirmat que recorreran l'ordre de presó i qüestionarà la competència en la causa de l'Audiència Nacional, i ha remarcat que pot suposar "un gir" si el Tribunal Suprem reclama la competència, cosa que, ha dit, passarà si algun dels empresonades torna a ser aforat després de les eleccions del 21 de desembre.

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
Anar al contingut