L'advocat de Trump diu que li han robat vots que "han anat" a Barcelona
Donald Trump amb el seu advocat, Rudolph Giuliani, durant un míting a Charlotte, a l'estiu (Reuters)

Nova ocurrència de l'equip de Trump: els vots que li haurien robat són a Barcelona

El seu advocat acusa una empresa que ha gestionat vots electrònics de les presidencials d'estar controlada per l'espanyola Indra

Josep Maria Camps ColletActualitzat

L'advocat de Donald Trump i exalcalde de Nova York, Rudolph Giuliani, fa dies que assegura que el Partit Demòcrata dels Estats Units ha fet frau electoral.

Aquesta setmana ha anat una mica més enllà: ha relacionat una de les empreses que hauria comès aquest frau amb la ciutat de Barcelona.

En una entrevista a la cadena Fox, ha afirmat que Dominion, empresa que ha gestionat les votacions a alguns estats, està controlada des d'Espanya.

"Les màquines de Dominion es poden hackejar"

Segons Giuliani, Dominion és una filial d'una empresa fundada per veneçolans, Smartmatic, i controlada a través d'una "companyia intermediària", l'espanyola Indra:

"Les màquines de Dominion es poden hackejar, no hi ha debat sobre això. Dominion és una empresa canadenca, però tot el seu programari és de Smartmatic. Així que els vots realment van a Barcelona, Espanya."

 

Indra ho nega

Aquest divendres Indra ha negat rotundament a diversos mitjans haver tingut cap relació amb aquestes empreses, ni tampoc haver intervingut "de cap manera" a les eleccions dels EUA.

En l'entrevista a la Fox, l'advocat de Trump no s'ha estat de relacionar Smartmatic, creada als Estats Units l'any 2000, amb el règim veneçolà d'Hugo Chávez.

És un episodi més en la guerra oberta de l'equip de Donald Trump per intentar revertir la seva derrota davant Biden, completada aquest divendres amb el final del recompte a tots els estats.

En la mateixa entrevista, l'exalcalde ha afirmat que "han descobert prou vots il·legals" a Pennsilvània i Michigan per "canviar les eleccions en favor de Trump".

En una altra entrevista a la mateixa cadena, Giuliani ha assegurat que tenen "moltíssimes declaracions jurades" que reforcen "els indicis de frau electoral a tot el país":


 

Malgrat els esforços, l'equip de Trump no ha aportat cap prova real de pes sobre el suposat frau electoral, però no sembla imminent que l'encara president admeti la derrota.

Rudolph Giuliani, en un acte públic dissabte de la setmana passada (Reuters)
ARXIVAT A:
Trump Eleccions Estats UnitsTecnologia
Anar al contingut