Madrid

L'advocat de l'Estat rebutja el monopoli dels pares en l'educació cívica dels seus fills

Els progenitors no poden decidir en exclusiva sobre l'educació cívica que reben els seus fills. Això és el que manté l'advocat de l'Estat, que s'oposa al recurs d'inconstitucionalitat presentat pels pares d'una nena en contra de l'obligació de cursar l'assignatura Educació per a la Ciutadania. Es tracta del primer recurs que arriba al Tribunal Constitucional en aquesta matèria, després que el Tribunal de Justícia de Castella i Lleó va donar la raó als pares. L'advocat de l'Estat demana al Constitucional que desestimi aquest recurs.

Actualitzat
L'advocat de l'Estat rebutja el monopoli dels pares en educació cívica i ho argumenta posant sobre la taula una qüestió poc tractada: la possible col·lisió entre la llibertat ideològica dels pares i de la seva filla. El lletrat apunta que en el recurs només consta l'objecció del pare i que la llibertat de creences assisteix els menors que estan en el dret de no compartir les conviccions amb els progenitors.

A més a més, l'advocat de l'Estat sosté que l'objecció de consciència és admesa excepcionalment respecte a un deure concret. I que si es generalitza aquesta objecció sobre qualsevol matèria es podria acabar amb el sistema racional d'ensenyament obligatori.

L'argumentació de l'advocat de l'Estat acaba recordant que l'article 27.3 de la Constitució no estableix el monopoli dels pares sobre l'educació dels seus fills, i apunta que l'escola també hi ha de contribuir.
Anar al contingut