Barcelona

L'advocat de la mare de l'Alba recorrerà la sentència per la seva extrema "duresa"

L'advocat d'Ana María Cano, la mare de la nena Alba, recorrerà la sentència que condemna la seva clienta a 20 anys de presó per la pallissa que la va deixar invàlida el mes de març de 2005 per considerar que hi ha hagut una "voluntat especial del tribunal de castigar-la molt durament". El lletrat, José Luis López, ha criticat l'extrema duresa de la condemna que, segons la seva opinió, "no està del tot justificada", després de recordar que el tribunal ha imposat als acusats les penes màximes en tots els delictes, amb agreujants o no.

Actualitzat
En el seu recurs argumentarà que la seva clienta "no podia saber" que el seu company podia causar a la seva filla un dany tan gran, malgrat que en algunes ocasions havia sentit que la cridava quan es quedava a soles amb ell, de manera que no se la pot condemnar com a autora per omissió de les lesions i maltractaments.

José Luis López tornarà a plantejar davant el Tribunal Suprem la nul·litat de la declaració judicial de Maite, la filla de sis anys del processat Francisco Javier Pérez, principal testimoni de càrrec del judici i que va incriminar el seu pare en els maltractaments a l'Alba i en la brutal pallissa que la va deixar en coma. Pel lletrat, l'esmentada declaració, en el transcurs de la qual la menor va ser explorada per dos psicòlegs davant del jutge i les parts personades en la causa, ha de ser declarada nul·la perquè no es va informar la nena que estava dispensada de declarar en contra del seu pare.

La sentència de l'Audiència de Barcelona dedica pàgines senceres a defensar la legalitat d'aquesta declaració i argumenta que si la nena, per la seva curta edat, no tenia capacitat suficient per discernir entre dir o no la veritat, tampoc podria distingir si el que estava relatant davant els psicòlegs de l'equip tècnico-penal perjudicava el seu pare.

Segons l'advocat de la mare de l'Alba, la repercussió mediàtica que va tenir el cas és un dels motius de la severitat de la sentència, qüestió que també té previst plantejar en el seu recurs d'apel·lació. De la seva banda, Juan Córdoba, l'advocat de Francisco Javier Pérez, ha declinat comentar la sentència i si la recorrerà.
Anar al contingut