Els joves del cas de La Manada
Els joves del cas de La Manada
Pamplona

L'advocat de La Manada assegura que "només" preveu que quedin en llibertat

Per contra, l'advocat de la víctima confia que se'n prorrogarà la presó provisional

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Navarra ha de decidir si deixa en llibertat o prorroga l'ordre de presó per a La Manada, els cinc condemnats a 9 anys per abusos sexuals -no pas violació- als Sanfermines del 2016.

El tribunal ha escoltat els recursos de les parts aquest dilluns i, a la sortida, l'advocat de quatre dels condemnats s'ha mostrat optimista.

Agustín Martínez ha assegurat que "només es pot pensar" que quedaran en llibertat, i ha recordat que el vot particular –del jutge contrari a condemnar-los- va parlar d'una fiança que rondaria els 6.000 euros.

"Crec que només es pot pensar en una interlocutòria que els deixi en llibertat amb la corresponent fiança i amb les corresponents previsions que estableixi la delimitació de drets que pugui fixar el tribunal".

L'advocat considera que no hi ha risc de fuga ni de reiteració delictiva i ha anunciat que, si se'ls manté a la presó, recorrerà la decisió al Tribunal Constitucional.

El guàrdia civil de La Manada: "Algú es creu que tens un penis a la mà per no caure?"

Ben diferent és l'opinió de l'advocat de la víctima, Miguel Ángel Morán, que s'ha mostrat "confiat" que atendran la seva petició de prorrogar l'empresonament. Els lletrats de l'Ajuntament de Pamplona i del govern de Navarra també han secundat la petició.

El mateix tribunal que va condemnar els acusats ha de decidir sobre la seva situació. La decisió es podria fer pública aquest dimarts o dimecres.

ARXIVAT A:
La Manada
Anar al contingut