Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

L'advocat de Carmen Fargas critica la "incoherència" de la Generalitat per les penes demanades

L'advocat de Carmen Fargas, la principal acusada del "cas Turisme", ha criticat la "incoherència" de la Generalitat per haver demanat dues penes molt diferents des de les acusacions populars que exerceix. El lletrat Jordi Pina ha acusat el govern de no tenir cap criteri en demanar des de la Conselleria de Turisme un any i set mesos per a la viuda de Cogul, i fins a sis anys de presó des d'ICV. Pina ha destacat que Fargas es va quedar només amb l'1,5% dels 2.250 milions de pessetes de què va disposar el consorci per contractar durant els tres anys d'irregularitats.

Actualitzat
L'advocat de Carmen Fargas, la principal acusada del "cas Turisme", ha criticat la "incoherència" de la Generalitat per haver demanat per a la viuda de Cogul dues penes molt diferents, una a través de la Conselleria de Turisme, d'un any i set mesos de presó, i l'altra des d'ICV, de sis anys. En l'informe final, acusa la Generalitat de no tenir cap criteri i aprofitar aquest judici per fer política. Això, després que des d'ICV es justifiqués la seva demanda per la necessitat d'imposar "una sentència exemplar". Pina ha demanat que la secció desena de l'Audiència Nacional sigui "benevolent" amb la seva representada per la malversació de 30 milions de pessetes, "xifra que suposa només un 1,5% de la malversació" del consorci durant els tres anys d'irregularitats. El lletrat de la viuda de Cogul ha recordat que la seva representada "ja fa molt de temps" que va tornar els diners del que s'havia apropiat sense sol·licitar per això un tracte de favor, i que va haver "d'hipotecar el seu pis per segona vegada" per fer front als pagaments. L'advocat de la viuda de Cogul sostè que per tot plegat Carmen Fargas ja ha sofert "un càstig innecessari pel qual cap altre acusat ha passat", ja que va ser el seu relat el que "va desemmascarar el cas de corrupció política". Aquesta ha estat l'última sessió del judici pel "cas Turisme", en què hi ha implicats onze empresaris més, la majoria vinculats a UDC i que s'enfronten a penes que van des d'un any i deu mesos fins a quatre anys i mig de presó.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut