L'advocat d'Anna Gabriel diu que a Europa "ningú valida la teoria de l'estat espanyol"

Olivier Peter està convençut que "Suïssa no extradirà Anna Gabriel"

Juli RodésActualitzat

L'advocat de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, que és a Suïssa, està convençut que Suïssa no extradirà la seva clienta a Espanya.

Així ho ha assegurat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas.

"Fins ara, després de mesos de procediment jurídic, el govern espanyol només ha trobat decisions negatives."

Olivier Peter, a més, pensa que podria passar el mateix amb els altres polítics que són a Alemanya, Bèlgica i Escòcia.

"En altres casos d'extradicions hi sol haver respostes ràpides. El percentatge d'extradicions entre estats europeus és extremadament alt i en aquest cas és del zero per cent. Això vol dir alguna cosa."

Peter entén que els estats europeus "estan guanyant temps" perquè "és complicat prendre posició sobre afers d'altres països", però remarca que "ningú no està validant la teoria de l'estat espanyol" sobre els delictes comesos pels polítics exiliats.

Aquesta visió, segons Peter, també la comparteixen molts ciutadans de Suïssa, on Gabriel "ha trobat una solidaritat increïble" que "xoca amb el discurs (del govern espanyol) que són delinqüents comuns; aculls perseguits polítics, no delinqüents comuns".

 

Peter, a més, assegura que "les autoritats espanyoles no han fet cap pas concret, només declaracions. Ni han demanat l'extradició de Gabriel, ni la tindran".

Ara per ara, de tota manera, Gabriel no tornarà a Espanya. Perquè continua vigent una ordre detenció en territori espanyol i perquè "la persecució jurídica i, sobretot, política, a què s'exposa aquí continua".

"Anna Gabriel és una perseguida política i fins que no pugui afrontar un judici just i amb garanties no tornarà a travessar la frontera."

Preguntat sobre experiències prèvies amb la justícia espanyola, Peter ha recordat com en diverses ocasions el Tribunal Constitucional no ha admès a tràmit casos que, després, a Europa, "la pràctica totalitat s'han guanyat". I ha fet el següent vaticini:

"Avui Espanya condemna els rapers, demà Europa condemnarà Espanya."

Olivier Peter, que no acostuma a fer declaracions a la premsa, és a Barcelona per participar, aquest cap de setmana, en dos actes ben diferents.

 

D'una banda, intervindrà en el primer Congrés català en defensa de l'estat de dret, que es fa aquest dissabte al Paranimf de la Universitat de Barcelona.

A més, acudirà a Sallent, la població natal de Gabriel, on es fan un seguit d'actes per donar suport econòmic i social a l'exdiputada.

ARXIVAT A:
Procés catalàCUPRebel·lióSedicióMalversació
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut