L'advocat de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, al programa "Preguntes freqüents"
L'advocat de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, al programa "Preguntes freqüents"
Barcelona

L'advocat Aamer Anwar critica l'exclusió de testimonis i proves en el judici del procés

El lletrat de Clara Ponsatí diu que Europa es qüestiona si Espanya respecta la separació de poders arran del judici als líders independentistes

RedaccióActualitzat

L'advocat de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, carrega contra el sistema judicial espanyol i es pregunta com és possible que en el judici als líders independentistes que comença aquest dimarts al Tribunal Suprem s'hagin exclòs testimonis i proves aportats per la defensa.

Aamer Anwar, en una entrevista al programa "Preguntes freqüents", de TVC, es pregunta on és la justícia quan l'alt tribunal rebutja els testimonis i informes aportats per especialistes reconeguts i també la presència d'observadors internacionals.

 

"Aquest és un judici que tot Catalunya i tot Espanya estaran mirant. M'estàs dient que en un país com aquest no s'hauria pogut traslladar el judici a una altra sala on poguessin entrar tots els observadors internacionals, les famílies?"

"Han exclòs els relators de les Nacions Unides sobre llibertat d'expressió, sobre violència. Persones que són observadors internacionals. Els han exclòs. Han exclòs, fins i tot, Premis Nobel. S'ha impedit presentar proves a persones de qui s'ha reconegut la imparcialitat. Aquí, on hi ha la justícia?"

 


Per l'advocat escocès, Europa es qüestiona que a Espanya es respecti la separació de poders arran del judici als líders independentistes.

"Espanya ho ha exposat ben clar: no volen negociar, no els interessa. Només volen dictar els seus termes. Ha quedat ben clar. A més, al sistema judicial espanyol se l'acusa d'actuar de forma política, sense separació de poders. Això s'ha plantejat als tribunals europeus, a Bèlgica mateix, a Alemanya. I també s'hauria plantejat a Escòcia si el govern espanyol no hagués retirat l'euroordre."

 


En el cas que després del judici del Suprem la justícia espanyola decideixi reactivar les euroordres contra els membres del govern Puigdemont que són a l'estranger, Anwar avança que tornaran a defensar a Europa que es tracta d'una revenja judicial.

"Això correspon als jutges decidir-ho. Com a advocats, creiem que la llei està a la nostra banda i defensarem que Espanya està actuant amb una persecució política, amb una falta d'imparcialitat, amb una revenja judicial, amb una política dictada dels temps de Franco. I, a mi, com a escocès, em sembla ridícul que es pugui tancar algú durant 32 anys per voler votar per l'autodeterminació."

"Però, si ets un polític corrupte o si portes uniforme i violes una persona, pots estar tranquil·lament pel carrer. Mentrestant, la meva clienta, la Clara Ponsatí, o Carles Puigdemont o en Sànchez, en Cuixart..., quin crim han comès? No podem veure en cap de les acusacions que hi va haver cap mena de violència."

 


 

 

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàClara Ponsatí
Anar al contingut