L'advocada de Trapero acusa els fiscals de voler "copiar" la sentència del Suprem

Olga Tubau apel·la a la independència del tribunal que jutja el major dels Mossos i demana que no tingui en compte la sentència del judici del procés

Actualitzat

L'advocada de Josep Lluís Trapero, Olga Tubau, ha carregat contra els fiscals del cas per mantenir el delicte de sedició contra el major dels Mossos d'Esquadra, "copiant i enganxant" la sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics independentistes.

Tubau ha retret a Miguel Ángel Carballo i Pedro Rubira que, en els seus informes de conclusions, dediquessin temps a llegir "paràgrafs sencers" de la sentència del judici del procés i que, a més, no ho fessin "de forma literal". Segons l'advocada, amb la intenció de condemnar Trapero per sedició i desobediència:

"El que plantegen els fiscals és que el tribunal hauria d'agafar aquesta sentència, copiar i enganxar els paràgrafs on hi hagi alguna al·lusió als Mossos, col·locar enmig dels fets provats el nom de Trapero i condemnar."

 

 

En una exposició que ha durat més de quatre hores, la lletrada ha apel·lat a la independència del tribunal que jutja el major dels Mossos i li ha demanat que no tingui en compte la sentència del Suprem:

"Vostès i només vostès han de dictar sentència, valorant la prova, escoltaran les raons exposades per les parts i arribaran a una conclusió. Cada judici té la seva prova i la prova del Suprem és radicalment diferent, de naturalesa diferent i amb conseqüències diferents. Només aquí es jutja Trapero i només aquí es podien portar elements de descàrrec. La decisió d'aquest tribunal no pot ser coincident en alguns casos amb la del Suprem per la prova que es va practicar allà."

 

Trapero i els altres acusats en el judici contra la cúpula dels Mossos
Trapero i els altres acusats en el judici contra la cúpula dels Mossos (EFE)

 

L'1-O, un "fracàs" policial i polític

Tubau ha considerat que el referèndum de l'1 d'octubre del 2017 va ser un "fracàs" polític, però també policial, perquè ni els Mossos d'Esquadra, ni la Policia Nacional ni la Guàrdia Civil, els tres cossos que tenien l'ordre d'impedir-lo, van poder complir el mandat judicial que ordenava que no es fes:

"El referèndum il·legal va celebrar-se i cap dels tres cossos cridats a impedir-lo, ni junts ni per separat, van poder complir amb el mandat. Va ser un fracàs policial davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o potser va ser principalment un fracàs polític del qual es fa responsables els cossos policials."

L'advocada de Trapero ha mantingut el discurs del major i ha defensat que l'1-O van sortir a votar dos milions de persones i "no hi havia prou efectius policials de cap dels tres cossos per aturar-los".

 

 

Però, a més, ha lamentat que siguin la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, dos cossos que tenien el mandat del TSJC per impedir el referèndum, els que s'encarreguin de la investigació. Segons Tubau, els atestats policials estan plens de "valoracions personals dirigides a fer responsable exclusivament" a Trapero dels fets.

En les conclusions d'aquest dimarts, la lletrada ha dit que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional "tenen un interès directe" en els fets perquè si es condemna Trapero i a la sentència s'estableix que l'1-O va ser un "fracàs dels Mossos d'Esquadra", la imatge dels dos cossos quedarà "restablerta".

 


"Un policia que respecta l'ordre constitucional"

Tubau ha defensat que Trapero no va formar part en cap moment del "pla secessionista" del govern de Carles Puigdemont i que la Fiscalia no ha presentat cap prova que ho demostri.

Al contrari, l'advocada ha definit el major com "un policia que respecta l'ordre constitucional" i ha posat com a exemple les reunions al Palau de la Generalitat els dies previs al referèndum en què Trapero i altres comandaments dels Mossos van demanar al govern que desconvoqués l'1-O. Segons Tubau, es tracta d'un "acte claríssim d'obediència al mandat judicial" i hauria de "polvoritzar l'acusació de sedició i de desobediència":

"És creïble que el dia 1 d'octubre de 2017, si el major Trapero hagués estat en connivència amb els que van convocar el referèndum, no parlés ni una sola vegada amb ells?"

 

 

 

ARXIVAT A:
Judici TraperoJosep Lluís Trapero JudicialSedició
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut