L'Advocacia de l'Estat demana que suspenguin les euroordres contra Puigdemont i Comín

L'Advocacia de l'Estat demana suspendre les euroordres contra Puigdemont i Comín

Però a la vegada insta també el Suprem a demanar al més ràpid possible al Parlament Europeu que aixequi la immunitat dels dos polítics

RedaccióActualitzat

L'Advocacia de l'Estat demana que el Tribunal Suprem suspengui les ordres de detenció contra Carles Puigdemont i Toni Comín perquè tenen immunitat com a eurodiputats. Però a la vegada, l'Advocacia de l'estat també demana que el Suprem sol·liciti al Parlament Europeu l'aixecament d'aquesta immunitat "al més aviat possible". Si s'aixequés la immunitat, llavors es podrien reactivar les euroordres.

A més, l'advocada de l'Estat, Rosa María Seoane, també proposa que s'enviï al Parlament Europeu la sentència del judici del procés traduïda a l'anglès i el francès, per demostrar que no va haver-hi motivacions polítiques en el judici dels fets.

 

D'aquesta manera l'Advocacia de l'Estat respon al jutge instructor del procés Pablo Llarena, que va demanar a les parts que es pronunciessin sobre la situació de l'expresident de la Generalitat i de l'exconseller després que el Tribunal de Justícia de la UE reconegués la immunitat d'Oriol Junqueras com a europarlamentari.

Aquest posicionament és en part contrari a la Fiscalia que va demanar al jutge instructor de la causa del procés que mantingui les ordres nacionals i internacionals de detenció i la declaració de rebel·lia de l'expresident català i l'exconseller. El ministeri públic també va sol·licitar al magistrat que s'adreci al Parlament Europeu per sol·licitar que se suspengui la seva immunitat.

 

 

Aquest dijous, la defensa de Puigdemont i Comín va comunicar que la justícia belga havia suspès l'euroordre contra tots dos per la seva immunitat com a europarlamentaris, a l'espera que el Parlament Europeu es pronunciï sobre la seva immunitat a partir del suplicatori que presenti el Suprem. L'eurocambra podria trigar fins a mig any a decidir.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontToni Comín
Anar al contingut