L'Advocacia de l'Estat acusarà els líders independentistes de sedició i malversació

Els advocats de l'Estat no els acusaran de rebel·lió, segons ha pogut saber TV3

David MelgarejoActualitzat

L'Advocacia de l'Estat acusarà els líders independentistes de sedició i malversació, però no de rebel·lió. La fiscalia, en canvi, mantindrà les acusacions per rebel·lió.

Tant l'Advocacia com la Fiscalia General de l'Estat faran públics els seus escrits d'acusació aquest mateix divendres, coincidint amb el Consell de Ministres setmanal i amb el primer aniversari de l'ingrés a presó de Junqueras i Forn.
 

 

Hi sumen sedició

Els advocats del govern espanyol, que depenen de la ministra Dolores Delgado, es van personar en la causa per una suposada malversació que la instrucció judicial ha tingut problemes per demostrar. Ara sumarien un delicte de sedició per als líders sobiranistes que són a presó.

Per tant l'esperat "gest" que s'esperava del govern de Sánchez cap als sobiranistes no existiria. Perquè ara sumen la sedició al delicte inicial pel qual es van personar en la causa.
 

 

 

 

Crítiques de PP i Cs

El líder del PP, Pablo Casado, veu "indecent" que l'Advocacia de l'Estat decideixi "no acusar per rebel·lió" els líders independentistes, a qui qualifica de "colpistes". Casado ho qualifica d'"humiliació a Espanya" i demana eleccions perquè creu que Sánchez "està inhabilitat".

 


Des de Ciutadans, Albert Rivera ha acusat Pedro Sánchez d'estar "utilitzant el poder executiu per beneficiar els que van dur a terme un cop contra la nostra democràcia":

 

 

En la mateixa línia, la líder de la formació taronja a Catalunya, Inés Arrimadas, considera que el govern espanyol intenta "beneficiar els que han trencat la convivència a Catalunya" i ha dit que, amb la decisió de l'Advocacia de l'Estat, "molts catalans constitucionalistes" se senten "abandonats":

 

 

Des de l'altra banda de l'espectre ideològic, el vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Josep Costa, considera que el fet que l'Advocacia no acusi de rebel·lió els independentistes processats "no és cap gest, és un engany" i adverteix que "la pena pot acabar sent la mateixa":

 

 

ARXIVAT A:
SedicióMalversacióRebel·lióProcés catalàJudici procésIndependènciaOriol JunquerasJoaquim FornJordi SànchezJordi CuixartJordi TurullJosep RullRaül RomevaCarme ForcadellDolors Bassa
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut