Jordi Cuixart durant el judici del procés
Jordi Cuixart durant el judici del procés

L'advocacia catalana troba inèdit i impropi que el Suprem critiqui la defensa de Cuixart

Actualitzat

Els advocats de Jordi Cuixart han rebut el "ple suport i solidaritat" del Consell de l'Advocacia Catalana, que agrupa els Col·legis d'Advocats de Catalunya (CICAC). Qualifica d'inèdit, impropi i inadequat que l'Alt Tribunal critiqués --a través de la premsa-- l'estratègia de la defensa de Cuixart.

Aquest dimarts, fonts de la sala van mostrar el malestar dels set magistrats que conformen el tribunal per l'estratègia de defensa de Cuixart i l'actitud dels compareixents, que consideren que ha estat una "provocació".

Per al Consell dels advocats catalans, és un fet "inèdit i molt desafortunat" que un tribunal que jutja faci arribar a la premsa unes valoracions en les quals es qüestiona i s'intenta desqualificar l'actuació dels advocats, i que ho faci durant el transcurs del judici, no pas al final. En aquest sentit, alerten:

"Això pot comportar que hi hagi qui ho consideri com una manca d'equanimitat per part del tribunal i no deixa de ser una evident pressió efectuada contra el legítim dret de defensa dels lletrats afectats."

Per al Consell de l'Advocacia, és "impropi i inadequat de l'alt tribunal" que aboqui aquestes crítiques que posen en dubte la feina dels advocats Benet Salellas, Marina Roig i Àlex Solà. I, malgrat que puntualitzen que respecten el dret d'opinió i expressió del Suprem, veuen desencertada la manera en què l'han transmès.

En qualsevol cas, diuen, confien que aquestes crítiques dels magistrats no han d'afectar en absolut l'exercici de la defensa.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut