L'Hospitalet de Llobregat

L'ADIF injecta formigó en dos punts inestables del túnel de l'AVE a l'Hospitalet

L'ADIF ha admès que ha injectat formigó en dos punts del túnel de l'AVE a l'Hospitalet de Llobregat, però ha afegit que no hi ha cap risc i que es tracta d'una operació preventiva. Segons l'ens gestor d'infraestructures ferroviàries, les revisions que s'han fet a la zona han permès localitzar aquests punts "poc compactats" que, ha remarcat, no tenen res a veure amb els esvorancs que hi van aparèixer mentre es construïa el túnel. Tot i el missatge tranquil·litzador, l'Ajuntament de l'Hospitalet ha lamentat la falta d'informació.

Actualitzat
El director de la línia de l'AVE Madrid-Barcelona, Antonio Fernández Gil, ha explicat que les irregularitats al terreny es concentren en una zona de 30 centímetres quadrats i uns 2 metres de profunditat.

Fernández Gil ha assegurat que el problema s'ha detectat en el marc de la campanya de sondejos que s'ha fet coincidint amb el primer aniversari de l'arribada de l'AVE a Barcelona. Ha insistit, a més, que no tenen res a veure amb els greus problemes del 2007 perquè "les circumstàncies són diferents".

Els dos punts inestables són en una zona pròxima a la Gran Via i a la carretera del Mig de l'Hospitalet, llocs on s'ha injectat morter des de la superfície.

L'Ajuntament de l'Hospitalet ha lamentat la manca d'informació i ha dit que exigirà a l'ADIF un informe sobre la situació actual del túnel de l'AVE al tram dels barris del Gornal i de Bellvitge.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut