La mascareta encara és obligatòria a dins del transport públic (ACN)

L'adeu a les mascaretes al transport públic és imminent, segons Fernando Simón

Tècnics, experts i comunitats autònomes podrien prendre la decisió "la setmana que ve o l'altra"

Redacció/EFEActualitzat

Fernando Simón ha assegurat aquest dimecres que la fi de les mascaretes en el transport arribarà "aviat" i en un termini "molt curt" de temps, per a "la setmana que ve o l'altra".

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat ha remarcat que la decisió no és només seva, sinó que arribarà del consens entre tècnics, experts i les comunitats autònomes.

Fins ara, la recomanació de la ponència d'alertes era mantenir les mascaretes per prudència fins que s'acabés la temporada d'infeccions agudes, aproximadament al març, i a l'espera de l'impacte que pogués tenir l'esclat de contagis a la Xina després de l'abandonament de l'estratègia covid zero.


Les festes de Nadal no han alterat la situació epidemiològica

Fonts d'aquest òrgan tècnic han explicat que les últimes setmanes han reprès el debat --que encara continua-- tenint en compte l'estabilitat de la situació epidemiològica a Espanya, que no s'ha alterat per les festes de Nadal.

De fet, Simón ha indicat que el que ha passat en "les últimes setmanes a la Xina ha complicat la situació", però tot i així, ha assenyalat que la retirada d'aquesta mesura de protecció és imminent.

Tot i això, ha volgut deixar clar que "el missatge no és que es retirarà la mascareta, sinó que ara la població ha de ser molt més responsable".

"Quan tenim símptomes hauríem d'utilitzar-la de manera responsable i si som grups de risc o vulnerables també. Cal entendre que la nostra salut afecta d'alguna manera la dels altres, sobretot quan hi ha una malaltia infecciosa pel mig", ha remarcat.


On és obligatòria?

A hores d'ara, tots els majors de 6 anys han de dur mascareta:

- Als centres sanitaris, sociosanitaris i residències de gent gran.

- Qui tingui símptomes compatibles amb la grip, la covid-19 o altres malalties respiratòries.

- Al transport públic, amb l'excepció de les andanes i les estacions de viatgers.

- A les farmàcies.

- Als llocs de treball on ho hagi decidit el servei de prevenció de riscos laborals.

No cal que en duguin aquelles persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat.

ARXIVAT A:
Transport públicCoronavirus Covid-19
Anar al contingut