Barcelona

L'adéu a Dani Jarque és l'homenatge que els usuaris del 3cat24.cat han volgut fer al capità espanyolista

Tenia 26 anys i tot just feia dues setmanes que era el nou capità de l'equip. Dani Jarque era tot un referent per a l'espanyolisme, pel seu compromís i determinació, per la seva humilitat i la seva fidelitat al club perico. Comentaris, missatges de condol, paraules d'agraïment... els usuaris del 3cat24.cat heu entrat al portal per fer el darrer homentage a la figura del capità de l'Espanyol. A part d'aquest tràgic fet, altres notícies han centrat el vostre interès aquesta setmana, com per exemple l'esperada nit romàntica de les llàgrimes de Sant Llorenç o la voluntat del Servei Català de Trànsit de provar nous radars més eficaços per caçar infractors.

Actualitzat
Tot i que generalment les notícies esportives acostumen a ser gairebé del tot banals, ja que una bona notícia és que el teu equip guanyi i una de dolenta és que perdi, aquesta setmana la informació esportiva ha estat especialment dura. El capità de l'Espanyol, Dani Jarque, va morir com a conseqüència d'una aturada cardiorespiratòria durant la gira que l'equip blanc-i-blau estava fent per Itàlia. El jugador era a l'hotel de concentració amb el seu equip, a la localitat italiana de Coverciano, i veient que no baixava a sopar el seu company d'habitació, Ferran Corominas, va alertar de la seva absència. En obrir la porta de l'habitació, es van trobar Dani Jarque sense coneixement, i malgrat que el van traslladar a un hospital de la vora, ja no va ser possible reanimar-lo. El defensa català, de 26 anys, l'havien designat capità de l'Espanyol aquesta pretemporada i substituïa en aquesta funció Raúl Tamudo. Jarque va debutar amb el primer equip blanc-i-blau l'any 2002 i havia de ser pare al mes de setembre.

Aficionats, gent del món de l'esport i els seus companys de professió han mostrat el seu condol cada dia des que es va saber la notícia. La selecció espanyola de futbol va retre-li un homenatge abans de disputar el seu darrer partit a Macedònia, i el seu amic Albert Riera va mirar al cel després de fer un gol, amb els braços alçats per intentar tocar els estels, des d'on confia que l'estigui veient Dani Jarque.

Però aquesta setmana hi ha hagut més coses que també us han cridat l'atenció. Milers de persones han estat embadalides mirant el cel aquests dies, perquè s'hi han vist les tradicionals llàgrimes de Sant Llorenç. La pluja d'estels fugaços més important que podem observar, si els núvols i la contaminació ens ho permeten, és tot un esdeveniment de referència a l'estiu, l'època de l'any en què més desitjos s'arriben a prounciar.

I qui té desitjos d'enxampar tots els infractors al volant és el Servei Català de Trànsit. Aquesta setmana s'ha començat a provar un nou sistema de radars que calculen la velocitat mitjana dels vehicles i si veuen que és superior a la màxima de la via per on circulen fan una fotografia, malgrat que en aquell moment el vehicle no estigui superant el límit de velocitat. La intenció és evitar aquells conductors que fan tanta ràbia que ja es coneixen on són els radars, i van a tota velocitat pels trams sense vigilància i només frenen quan hi ha un radar a prop. Bona o mala notícia? Els lectors heu tingut un intens debat sobre aquesta qüestió al portal.

El que també genera un fort debat són les incontinències urinàries que s'evacuen a la via pública, o el que és el mateix, els que pixen al carrer. Arran d'una multa de 750 euros a dos joves que orinaven en un pont d'Olot, els seus amics van organitzar una "pixada solidària" per denunciar el que consideren una multa excessiva. Potser tots plegats n'estem fent un gra massa, d'aquesta qüestió.

Ara una història de lladres que han vist masses pel·lícules. Dues dones usaven el mètode del "petó de la son" per robar a diversos homes de Madrid. Aquest mètode consisteix a posar droga a la beguda de les víctimes per adormir-les, i així aprofitar per buidar-los el pis. El que passa és que les lladres no mesuraven gens la quantitat de droga que tiraven a la beguda, i dos homes van morir. La policia ja les ha enxampat.

I qui va ser enxampat també amb problemes de beguda va ser el nostre admirat Ronaldinho Gaúcho. L'ex del Barça, i ara al Milà, va ser sorprès en una discoteca de la ciutat italiana per uns seguidors del club de futbol, que, indignats de veure que el jugador estava de farra en comptes de descansar, el van obligar a abandonar el local i anar-se'n a casa. Com ens hem de veure. Qui deu haver pensar això mateix és Michael Schumacher, que ha descobert que l'edat no perdona. Se les prometia felices i volia córrer al GP de València en substitució de Felipe Massa, però ha vist que el seu cos ja no és el d'abans i que no pot aguantar bé els bruscos girs que es fan conduint un fórmula 1.

Per últim, moltes gràcies de nou per haver visitat tant aquest espai de les notícies més vistes. És clar que l'edició anterior era temptadora, amb un edifici turc que rodolava pel carrer. Encara no l'heu vist?
Anar al contingut