L'addicció a les compres compulsives creix un 20% pel comerç online durant la pandèmia
La invisibilitat que ofereixen les compres per internet fa créixer aquestes patologies (Pixabay)

L'addicció a les compres compulsives creix un 20% pel comerç online durant la pandèmia

La invisibilitat que ofereixen les compres per internet fa augmentar aquestes patologies en uns mesos d'hiperconnectivitat a la xarxa

RedaccióActualitzat

Creix l'addicció a les compres compulsives per la pandèmia. L'Associació Catalana d'Addiccions calcula que la incidència ha augmentat prop d'un 20%, en aquests mesos que tothom ha estat molt més connectat a internet i ha augmentat el comerç online.

La invisibilitat que ofereixen les compres per internet fa créixer aquestes patologies. El president de l'associació, Francesc Perandreu, constata que el confinament ha fet que la necessitat incontrolable de comprar s'hagi fet més invisible:

"Són persones amb l'autoestima molt baixa, i que quan compren, se senten poderosos. En temps de pandèmia, aquesta compra havia de ser per internet, amb la qual cosa és una ludopatia molt més invisible."

El confinament ha incrementat les addicions i ha precipitat les recaigudes (Pixabay)

La cap de la unitat de Joc Patològic i Conductes Addictives de l'Hospital de Bellvitge, Susana Jiménez, explica que un 5% dels pacients atesos tenen aquesta conducta. El confinament ha incrementat les addiccions i ha precipitat les recaigudes.

"Les pacients que teníem en tractament, perquè majoritàriament són dones, van fer recaigudes i van presentar un cert empitjorament amb el tema de les compres."

El trastorn de compres compulsives és un trastorn psicològic del control d'impulsos, que es caracteritza per preocupacions excessives relacionades amb les compres i per la necessitat irresistible de comprar objectes innecessaris. Tot, amb ansietat, malestar o irritabilitat i conseqüències com l'endeutament.

Altres factors que faciliten les addiccions són el teletreball, la crisi econòmica o la hiperconnectivitat a les xarxes.

La crisi del coronavirus i l'obligat confinament va suposar un auge de l'ús de la xarxa. Les entitats contra la ludopatia alerten que és molt fàcil enganxar-se, per exemple, als videojocs, sobretot quan serveixen per evadir-se d'altres problemes.

 

ARXIVAT A:
SalutInternetComerç
Anar al contingut