L'assassí confés, assegut al banc dels acusats a l'Audiència de Barcelona (ACN / TSJC)

L'acusat del crim de Vilanova, pendent de veredicte, afronta presó permanent revisable

La fiscal i la família mantenen que l'acusat va cometre l'assassinat per motius sexuals i demanen una pena de presó permanent revisable

Actualitzat

El judici per l'assassinat de la nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú comès el 2018 ha quedat vist per a veredicte. Aquest dimecres s'han presentat les conclusions finals en què tant la Fiscalia com l'acusació de la família mantenen que ha quedat provat no només que l'acusat va cometre l'assassinat, sinó que també va agredir sexualment la víctima "i va intentar amagar el cadàver però no va tenir temps".

Per la fiscal, el motiu que l'acusat Juan Francisco López, de 46 anys, acabés matant la Laia és un "pervers desig sexual". Al seu ordinador i mòbil li van trobar fins a 47 enllaços de webs pornogràfiques asiàtiques, la meitat de menors d'edat, com la víctima, que era una nena adoptada a la Xina. Una altra evidència serien les lesions als genitals de la nena. Malgrat les proves, Elisabet Martín, advocada de la defensa, nega el delicte sexual. La fiscal, María José del Río, sosté que l'acusat menteix.

Del Río: "Diu que hi ha un informe que diu que no va tocar la nena. Això no és així. Van trobar la nena sense pantalons i ahir (l'acusat) va donar una explicació que ofèn la intel·ligència. Com es pot desprendre d'una persona, o personeta, un pantaló texà?"

E. Martín: "En cap moment la nena va deixar de portar les calcetes posades. En cap moment, mai hi va haver interacció sexual amb la nena."

La fiscal no dona crèdit a la versió que l'acusat estava sota l'efecte de l'alcohol, les drogues i la paranoia perquè ha dit que "els 42 testimonis, tret de les seves dues germanes que es van contradir, van dir que el van veure en perfectes condicions". Del Río tampoc admet que la nena es perdés, desorientés o amagués al pis de l'acusat, sinó que "la va agafar a la força".

 

Per a l'acusació, la versió de López és insostenible. Considera que l'únic motiu que hi ha per forçar la nena a entrar és el sexual. L'advocat de la família, Juan Carlos Zayas, ha dit que l'acusat manipula els fets a la seva conveniència i s'ha referit en to irònic a la declaració que l'acusat va fer aquest dimarts al tribunal.

"El senyor López és un bon veí, una gran persona. Es troba que a l'escala hi ha una nena agressiva i lladre. Permetin-me, ara no em surt però hauria de plorar una mica. Oi que els sembla grotesca i ridícula aquesta representació que els acabo de fer?"

La Fiscalia i l'acusació mantenen la petició de presó permanent revisable i que s'inclogui mostres d'ADN de l'acusat en bases policials. Abans que el jutge decideixi sobre la sentència, el jurat popular ha de valorar tot el que s'ha exposat en el judici i donar un veredicte.

ARXIVAT A:
JudicialAgressió sexualTSJC
Anar al contingut