Unes 150 persones donen suport a les portes del jutjat a l'únic detingut pel tall de les vies de l'AVE a Girona el 8N (ACN)
Unes 150 persones donen suport a les portes del jutjat a l'únic detingut pel tall de les vies de l'AVE a Girona el 8N (ACN)
Girona

L'acusat de tallar la via de l'AVE a Girona el 8N no declara perquè "no és delicte"

Els CDRs engeguen una campanya amb el lema "Jo també vaig tallar les vies" per autoinculpar-se

Actualitzat

Aquest dijous estava citat a declarar al Jutjat d'instrucció 4 de Girona l'únic encausat pel tall de vies de l'AVE a la ciutat durant la vaga general del 8 de novembre. El jove, de 26 anys i veí de Salt, ha anat als jutjats, on estava citat per delictes de desordres públics i coaccions, però només per explicar que no declararia davant del jutge.

Considera que ell no va cometre cap delicte i que només va participar en una protesta per donar suport als polítics empresonats.

"No podem ni voldrem assumir mai que els fets del 8N, al TAV o a l'autopista, puguin ser jutjats, perquè es van fer en solidaritat amb les exiliades, les preses polítiques i van ser un pas més per constituir la República Catalana".

 

Unes 150 persones li donen suport

L'home ha estat acompanyat per unes 150 persones que portaven pancartes, ente les quals deia "Jo també vaig tallar les vies" o "Prou criminalització, totes som CDRs"  i han corejat consignes com "Jo també vaig tallar les vies", "Ja n'hi ha prou d'esperar, República ja!" o "La repressió no ens aturarà".

A més, han recordat que el dia 8 de novembre 8.000 persones van aturar els trens a Girona i no entenen que només hi hagi un sol detingut.

 

 

Des del CDR, una de les seves portaveus ha llegit un manifest de suport al jove en què ha denunciat "el remolí repressiu i autoritari" que l'Estat va engegar fa mig any "i que no para d'escalar". El manifest, a més, també es pregunta "en base a què" els Mossos d'Esquadra han assenyalat el jove entre les 8.000 persones que aquell dia van tallar les vies.

"Un cop més, hem de denunciar l'existència de fitxers policials, que s'elaboren amb criteris polítics i ideològics per nodrir actuacions repressives i desmobilitzar el teixit popular organitzat".


La portaveu del CDR ha assegurat que el noi, "com la resta de represaliades, no caminarà mai sol" i ha assegurat que, amb la situació actual, "és un imperatiu reconèixer que no hi ha marxa enrere i que l'única opció és guanyar i fer efectiva la República des del carrer". "

"No cedirem ni un mil·límetre per aplicar el resultat irrenunciable de l'1-O".

En paral·lel, des dels CDRs han engegat una campanya amb el lema "Jo també vaig tallar les vies" per autoinculpar-se.

ARXIVAT A:
CDRProcés català
Anar al contingut