Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Girona

L'acusat de matar una prostituta a Girona nega el crim però es contradiu en la seva declaració

Després de l'elecció del jurat i d'una inspecció ocular al lloc dels fets, han començat a l'Audiència de Girona els interrogatoris del judici contra Josep Talleda, acusat de l'assassinat d'una prostituta l'abril del 2003. L'acusat s'ha declarat innocent, tot i que s'ha contradit diversos cops respecte al que va testificar davant la jutge fa un any. Fiscal i acusació ja han demanat que es consideri l'agreujant de reincidència, perquè Talleda ja havia complert condemna per l'assassinat d'una nena de Sant Hilari Sacalm.

Actualitzat
Els membres del jurat popular han escoltat la declaració de Josep Talleda, acusat de ser l'autor de la mort d'una prostituta de 22 anys, a Girona. Durant més de dues hores, el fiscal, que demana disset anys per homicidi i simulació de delicte, ha interrogat Talleda per aclarir els motius que el van portar a fer una falsa denúncia sobre els fets ocorreguts l'abril del 2003 al pis on va morir la noia. L'imputat, que s'ha contradit en més de dues ocasions sobre el que va testificar davant la jutge encara no fa un any, ha mantingut que ell no la va matar i que només volia ajudar-la a fugir del seu proxeneta. Segons Talleda, tres homes haurien entrat a casa seva i haurien mort la jove. Després, i sota amenaces, l'haurien obligat a callar. Però la tesi del fiscal no té res a veure amb això, i considera que Talleda seria l'autor del crim, ja que la noia va aparèixer dies després de la seva mort a la llera del riu Güell, molt a prop del pis on ell passava els caps de setmana, embolicada amb unes bosses que Talleda tenia a casa seva. Entre els més de 40 testimonis i els 38 pèrits que haurien de començar a declarar aquesta tarda està citat Maximum Iosca, àlies "Rudolf", l'home que Talleda ha inculpat i que de moment està en parador desconegut. Aquestes declaracions arriben l'endemà que s'elegissin a l'Audiència de Girona els membres del jurat popular que ara hauran de decidir si l'acusat va ser l'autor d'un homicidi o d'un assassinat per la mort de la dona, o si, com assenyala la defensa, només va ser un encobridor del crim. Més tard, el judici va continuar amb la inspecció ocular al lloc on es va trobar el cadàver i al pis de Girona on s'hauria comès el crim. A la tarda han declarat en el judici pel "cas Talleda" els mossos d'esquadra que van participar en les diligències de l'assassinat de la prostituta de 22 anys l'abril del 2003 a Girona. Els agents han confirmat que la jove va ser agredida amb molta violència al pis de Josep Talleda i que, dies més tard, es va llençar el cos sense vida a la llera del riu Güell. També han dit que el cos no mostrava símptomes de putrefacció, cosa que fa pensar que es podria haver guardat el cadàver en un congelador abans de desfer-se'n. Josep Talleda havia estat condemnat l'any 1991 a vint anys de presó per l'assassinat de la nena de catorze anys Montserrat Ávila, de Sant Hilari Sacalm, el 1987, però vuit anys després va quedar en llibertat.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut