L'acusat de la violació d'Igualada
L'acusat de la violació d'Igualada el 2021 declararà al final del judici (Jordi Borràs/ACN)

L'acusat de la violació d'Igualada: entorn d'abusos i violència i un llarg historial delictiu

TV3 ha tingut accés al perfil criminològic de l'acusat que els Mossos presentaran durant el judici

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Fàtima Llambrich

Periodista de TV3. Crònica judicial i policial

@fatimallambrich
Actualitzat

La primera qüestió que s'ha trobat sobre la taula el tribunal és si permetia que l'acusat per la brutal agressió sexual que va patir una menor d'edat a Igualada el novembre del 2021 declari al final del judici. Tot i que esta sala no té tradició en permetre-ho, ha tingut en compte que hi ha diversos pronunciaments del Tribunal Suprem a favor de concedir estes peticions que fan els advocats de la defensa. 

Si declara l'últim, l'acusat compta amb l'avantatge de saber quines proves s'han presentat a la sala que li poden jugar a favor i quines en contra o si hi ha alguna informació que no es coneix. És una via per poder preparar-se millor la defensa i decidir si respon a les preguntes de les parts o només al seu advocat. I sí, el tribunal li ha concedit la petició. 

TV3 ha tingut accés a un perfil criminològic de l'acusat fet pels Mossos d'Esquadra i que esta setmana s'exposarà a la sala. L'acusat per la violació d'Igualada té un historial delinqüencial rellevant i alhora, també, un rerefons d'agressions sexuals continuades, com es detalla en este vídeo: 

 

Primera sessió del judici

Com que el tribunal també va permetre que la víctima no hagués de declarar, a la sala s'ha retransmès un vídeo de vint minuts amb la declaració que va fer la víctima durant la fase d'investigació del cas.

El tribunal ha evitat que l'agressor la veiés al vídeo i li han posat una mampara perquè només la pogués escoltar. La noia no recordava res de l'agressió i, per tant, tampoc hagués aportat informació valuosa. 

El tribunal ha pres declaració en la jornada d'avui a dos camioners que van ser els primers a trobar-se a la víctima. Han explicat les condicions en què se la van trobar, un d'ells la va tapar amb la seua jaqueta taronja de la feina i va comentar-li que trucaria a una ambulància.

A la víctima, que era menor d'edat, l'agressor la va deixar tirada en un racó amagat on no hi havia il·luminació. De fet, com que era un dia festiu, no hi havia moviment de persones i les empreses del polígon estaven tancades. Un dels testimonis ha explicat que quan va arribar i la va veure començava a fer-se de dia. 

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaAgressió sexual
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut