L'acusat, durant el judici a l'Audiència de Girona. (Foto: ACN)
L'acusat, durant el judici a l'Audiència de Girona. (Foto: ACN)
Girona

L'acusat de la mort d'un home a Roses el 2009 va confessar el crim a la policia

Tres dies després de la mort a cops de l'exparella de la seva dona, l'acusat va dir als Mossos que la víctima "es mereixia" el que "havia fet". Ara, però, en nega l'autoria i la seva parella manté que era a casa en el moment dels fets.

RedaccióActualitzat
El veí de Roses acusat d'haver assassinat a cops l'exmarit de la seva parella a Figueres, el 2009, va confessar el crim a la policia. Tot i que en l'inici del judici l'acusat va negar l'autoria dels fets, aquest dimecres dos responsables dels Mossos d'Esquadra han assegurat que Porfirio F. els va admetre, tres dies després, que estava "cansat d'aquella situació, que no aguantava més i que 'el que havia fet, el tio aquell s'ho mereixia". El presumpte assassí va disparar dos trets a la víctima, però no el va tocar i el va acabar matant a cops amb la pistola.

Segons la versió del sergent i el caporal de la unitat d'homicidis dels Mossos, l'acusat els va explicar que la víctima, Rafael Mora, els havia fet "molt de mal amb el tema de la hipoteca", perquè volia que s'executés per impagament. Diversos testimonis han declarat que la víctima i l'acusat tenien una mala relació i havien discutit més d'una vegada.

Els altres mossos que també han participat en la investigació han manifestat que es va trobar sang de l'imputat a l'ascensor de la casa de la víctima, així com en tovalloles i al pom d'una porta.

En canvi, la dona de l'acusat i exparella de la víctima l'ha defensat i ha afirmat que és "totalment impossible" que ell sigui l'assassí, perquè en el moment dels fets "era a casa", una versió que ha contradit un testimoni, veí de l'acusat.

La fiscalia i l'acusació demanen per al presumpte assassí 23 anys de presó i el pagament de 270.000 euros, mentre que la defensa en reclama l'absolució perquè el considera innocent.
Anar al contingut