Barcelona

L'acusat de donar una puntada a una dona a la Diagonal accepta 1 any i mig de presó

L'amic que va gravar l'agressió accepta un any i tots dos hauran d'indemnitzar la víctima amb 48.000 euros i fer cursos formatius

Actualitzat

El jove de Talavera de la Reina que va clavar una puntada de peu per l'esquena a una noia a la Diagonal de Barcelona ha acceptat una pena d'un any i mig de presó. Per la seva banda, l'amic que va gravar l'agressió amb el mòbil i ho va penjar a les xarxes socials ha acceptat un any. Tots dos hauran d'indemnitzar la víctima amb 48.000  euros.

La sentència del jutjat penal número 25 de Barcelona, que és ferma, condemna Mario García i Álvaro Gragera per un delicte contra la integritat moral i per lesions, amb l'agreujant de traïdoria i de discriminació per gènere i premeditació

Els dos acusat no entraran a la presó amb la condició que no tornin a delinquir durant 2 anys i que facin cursos formatius de diversitat i gènere i de prevenció d'actes violents. Tampoc podran acostar-se a la victima. 

 

La jutge, a més, ha demanat el decomís del vídeo a les xarxes socials i dels mitjans. Per això hem hagut de retirar les imatges de l'agressió.

Els dos acusats han acceptat aquesta condemna de conformitat.

60.000 euros dipositats per evitar el judici

Tots dos acusats estaven convocats aquest dimecres al jutjat. Abans, els acusats han dipositat al jutjat 60.000 euros amb l'esperança que el fiscal rebaixés la pena i evités l'ingrés a presó.

La fiscalia demanava una pena de 3 anys de presó tant per a l'autor material de l'agressió com per a l'amic que va gravar-ho al mòbil i ho va penjar a YouToube. També demanava que indemnitzessin la jove amb 45.000 euros com a responsables de delictes contra la integritat moral i de lesions amb els agreujants de traïdoria i discriminació per raó de sexe.

L'agressió va ser fa tres anys, quan la noia s'esperava per travessar la Diagonal de Barcelona per un pas de vianants a l'alçada del carrer Enric Granados. Un dels dos nois, de sobte i després d'agafar impuls, li va clavar un cop de peu a les cames que va fer caure la dona a terra, mentre l'altre gravava l'agressió amb el mòbil. De fons, se sentia com els amics rieien mentre ho enregistraven.

El vídeo de l'agressió el van penjar a les xarxes i es va fer viral. Cinc dies després del fet, l'agressor es va entregar a la comissaria de Talavera de la Reina. Abans van esborrar el vídeo de YouTube i van eliminar els seus perfils en totes les xarxes socials.

No era la primera vegada que els dos amics feien una bretolada com aquesta per difondre'n el vídeo a la xarxa.

La noia va estar més de dos mesos de baixa perquè l'agressió li va provocar un esquinç, dos hematomes al genoll i al canell esquerre i una lesió cervical.

Anar al contingut