Barcelona

L'acusada d'ofegar els seus fills a la banyera admet que els va matar perquè no es quedessin sols després del seu suïcidi

La dona de Barcelona acusada d'ofegar els seus dos fills petits a la banyera de casa ha confessat els crims davant del tribunal que jutja el cas a l'Audiència de Barcelona. En la primera sessió del judici, l'acusada ha explicat que el dia dels fets volia acabar amb la seva vida i va matar també els nens per no deixar-los sols. Després de matar-los tots dos ofegant-los a la banyera, la dona va trucar a la policia i es va intentar suïcidar llançant-se des de 25 metres pel celobert. Però no va dir res ni als seus pares ni al seu company, que en aquell moment no era amb ells al pis. Els fets van passar el juny de l'any passat.

Actualitzat

A estones amb plors, però amb el cap i el discurs clar, Rosa M. Martín ha reconegut haver ofegat els seus dos fills petits a la banyera de casa. Ha explicat al tribunal del jurat que sovint tenia atacs de por, fins a arribar a pensar en el suïcidi. Uns estats per als quals no sabia trobar explicació, però ni en va parlar amb el seu entorn ni va anar al metge. El dia dels fets era el seu aniversari i jugava al terra del menjador amb els nens. Segons ha explicat, de cop i volta li "va venir la idea de la mort" i es va dir a ella mateixa que no podia morir perquè tenia dos nens al seu càrrec, precisament per això, ha continuat: "em va venir la idea de portar-los amb mi".

El doble infanticidi va passar el 4 de juny de l'any passat, quan l'acusada, que aquell mateix dia feia 35 anys, estava al seu pis, situat en un edifici del carrer Via Júlia de Barcelona mentre el seu company sentimental i pare dels nens havia viatjat a Girona per fer unes gestions. La dona va omplir d'aigua la banyera del pis i hi va ofegar primer el seu fill petit, que tenia amb prou feines 8 mesos, i després el gran, de poc més de 2 anys. Posteriorment, va pujar a la terrassa comunitària de l'edifici, de set pisos i on també residien els seus pares, i es va llançar al buit pel celobert, on un estenedor de roba i una teulada d'uralita van esmorteir la caiguda i van impedir que les lesions que es va fer fossin mortals.

Pel fiscal, l'acció de Rosa M. és un cas clar d'assassinat i demana 36 anys de presó. La defensa creu que va matar en un estat d'alienació mental.

En el judici hauran de declarar diversos metges forenses que van elaborar informes sobre l'estat mental de l'acusada, que continua en presó preventiva i que durant un temps va estar ingressada a la unitat de psiquiatria del centre penitenciari Can Brians de Sant Esteve Sesrovires. També declararà el pare dels petits, que en un principi va exercir l'acusació particular encara que després es va apartar de la causa. La fiscal demana que sigui indemnitzat amb 120.000 euros per la pèrdua dels seus fills.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut