L'actual rector de Constantí va estar dos anys apartat per presumptes abusos

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, l'arquebisbat va obrir una investigació a Francesc Xavier Morell i el va apartar dels seus càrrecs dos anys

Actualitzat

L'Església va apartar durant dos anys Francesc Xavier Morell, actual rector de la parròquia de Sant Feliu de Constantí, per presumptes casos d'abusos i pornografia infantil, segons ha sabut Catalunya Ràdio.

L'arquebisbat ha admès a l'emissora que van iniciar una investigació interna arran de la denúncia d'una de les víctimes i el Vaticà va considerar que no hi havia delicte civil, però va apartar Morell de tots els seus càrrecs durant dos anys. Morell també havia estat delegat diocesà per a la catequesi i el catecumenat.

L'actual rector de Constantí va ser nomenat en el nou càrrec el 2018 per l'arquebisbe de Tarragona. També va ser nomenat rector de la Parròquia de Sant Sebastià de la Canonja. Abans havia exercit a Reus, Vila-seca i Tarragona.


El mossèn s'aparta "un temps" de la parròquia

Després que s'ha sabut la notícia, el rector ha informat que deixaria les funcions durant "un temps", malgrat que, segons ha dit, els fets "no impedeixen exercir". En un comunicat, Francesc Xavier Morell afirma també que, des que va ser nomenat rector de Constantí i la Canonja, li confiança de l'arquebisbe no li ha faltat:

"El proppassat mes de setembre de 2018 vaig ser nomenat rector de les parròquies de Sant Feliu Màrtir de Constantí i Sant Sebastià de la Canonja amb la plena confiança del Sr. Arquebisbe, que no m'ha mancat durant tot aquest temps.

"Davant les darreres notícies aparegudes en els mitjans de comunicació vers la meva persona, tot i que els fets ocorreguts no impedeixen exercir el ministeri en aquestes parròquies i en bé d'elles, d'acord amb el Sr. Arquebisbe he decidit demanar absentar-me'n un temps."

Lamento que s'hagi produït aquesta situació i demano disculpes si algú s'ha sentit ofès."


Altres casos a Constantí

Fa pocs dies, Joan Maria Ramon i Joan Reig –bateria d'Els Pets– havien denunciat l'antic mossèn, Pere Llagostera, per abusar d'ells als anys 70. Un cop fet públiques aquestes denúncies, en Reig ha declarat que la cançó Corvus, inclosa al disc més recent d'Els Pets, va sobre aquests fets.

Els dos denunciants tenien entre 10 i 12 anys quan van ser víctimes dels abusos de mossèn Llagostera. Ho van dir als seus pares però el sentiment era d'incredulitat o que "s'havia de perdonar".

Joan Reig, bateria d'Els Pets

Mossèn Llagostera va ser rector de Constantí entre 1972 i 1999. Alguns nens del poble anaven a casa del rector a fer classes de reforç. Altres, d'excursió als Pirineus lleidatans. A Joan Maria Ramon li consten abusos a deu menors per part del mossèn.

Pel que fa al cas de Pere Llagostera, l'arquebisbat nega tenir-ne cap denúncia prèvia.

ARXIVAT A:
MenorsEsglésiaPederàstia
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut