L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la regidora de Cultura de Lisboa, Catarina Vaz, la pregonera de la Mercè 2018, Leticia Dolera, l'aut…
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la regidora de Cultura de Lisboa, Catarina Vaz, la pregonera de la Mercè 2018, Leticia Dolera, l'autora del cartell, Sònia Pulido, i el tinent d'alcaldessa Jaume Asens, el 13 de juliol de 2018 (horitzontal).

L'actriu Leticia Dolera, pregonera de la Mercè 2018

ACN Barcelona.-L'actriu, guionista i directora de cinema barcelonina, Leticia Dolera, serà l'encarregada de pronunciar el pregó de la Festa Major de la Mercè 2018 al Saló de Cent de l'Ajuntament i donar així el tret de sortida a les festes, que tindran lloc del divendres 21 al dilluns 24 de setembre. La il·lustradora i dibuixant de Barcelona Sònia Pulido és l'autora del cartell d'aquesta edició, que mostra múltiples "Mercès" acompanyades d'una gran Mercè "sense raça ni edats definides" que obre els braços "en un gest acollidor".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en l'acte on aquest divendres ha donat a conèixer la pregonera i la cartellista d'enguany, ha qualificat Barcelona de "feminista", ja que és una ciutat que vol viure "sense cap mena de violència ni discriminació" i perquè, en paraules seves, "les dones hi som, les dones pensem, les dones creem i les dones estem en totes les esferes de la vida". Per aquesta raó, Colau ha expressat la necessitat que sentia de fer aquesta Mercè "amb veu i amb ulls de dona". L'alcaldessa també ha recordat que entre les pràcticament 40 edicions de les festes "hi ha hagut 12 pregoneres i només tres dones cartellistes".Per a Dolera, ser la pregonera de la Mercè és un "regal" i una "responsabilitat" i ha desitjat poder-hi "estar a l'alçada amb il·lusió, amb emoció" i amb "l'amor" que sent per la ciutat. En referència al cartell, la seva autora ha explicat que no hi ha "només una Mercè", sinó que en són múltiples i "molt diverses" en "edat, procedència, caràcter". Per això, Pulido ha manifestat l'ambició de reflectir-hi "una dona ferma, que va anar a la manifestació del 8 de març, amb els peus a terra" que simbolitza una "meta Mercè" que acull i convida les altres petites i diverses "Mercès".Lisboa, la ciutat convidada de la festaCom ja és tradició, Barcelona convida per a la Mercè una ciutat amb la qual manté vincles d'amistat i cooperació per mostrar les seves "expressions artístiques contemporànies" i aportar un "impacte singular" en la seva programació. En aquesta edició, Lisboa pren el relleu de Reykjavík per omplir els carrers barcelonins de ritmes portuguesos de la mà d'artistes com Surma, Bruno Pernadas, Capicua, Pongo, Real Combo Lisbonense i Throes + The Shines, a més de Cuca Roseta i Camané, que protagonitzaran una nit de fados. A part, Lisboa presentarà altres activitats i actuacions relacionades amb la seva cultura i tradició, com l'espectacle 'InSomnio' de la companyia Teatro do Mar o les peces del titellaire José Gil, juntament amb Rui Sousa i Marionetas da Feira.

Anar al contingut