Estadella al tren en el moment que l'ha fet aturar l'espectacle (ACN/Gemma Sánchez)
Estadella al tren en el moment que l'ha fet aturar l'espectacle (ACN/Gemma Sánchez)

L'actor Guillem Estadella "munta un pollastre" al tren contra les restriccions als teatres

El còmic ha intentat interpretar en un vagó de Rodalies el monòleg "Quin pollastre" que havia d'estrenar a la Sala Barts

RedaccióActualitzat

La seva intenció era enfundar-se en un vestit de pollastre un cop fos dalt del tren i començar el xou.

El còmic Guillem Estadella tenia a punt el monòleg "Quin pollastre" per estrenar a la Sala Barts, a Barcelona, al novembre, però, davant del tancament dels teatres, ha intentat canviar la sala de butaques per un vagó de tren de Rodalies.

"No pot ser que d'un dia per l'altre ens tanquin teatres i enviïn en orris la feina de molta gent, però després els trens estiguin plens de gent."

Amb aquesta acció, que volia transmetre en directe per les xarxes, "només volia reivindicar que el sector cultural és segur", defensa Estadella. "Els teatres s'havien adaptat a la pandèmia, amb reducció d'aforament, distància, mascareta, hidrogel i avançament dels horaris, i ha estat molt dur que decidissin tancar-los. Ara el sector està tocat i enfonsat".

El còmic amb la disfressa de pollastre amb què havia d'interpretar el monòleg (ACN/Gemma Sánchez)
El còmic amb la disfressa de pollastre amb què havia d'interpretar el monòleg (ACN/Gemma Sánchez)

Ha afegit que el "sector cultural sempre ha estat molt precari", però ara la situació és "tan desesperada" que ha decidit "buscar públic en un lloc que segueix obert i on es pot reunir molta gent sense problema, el transport públic".

"Jo porto mes i mig sense treballar i hi ha companys que molt més."

L'experiment que tenia previst per aquest dimarts a Rodalies ha durat escassament 2 minuts. Estadella havia anunciat que desplegaria el seu espectacle al darrer vagó del tren que passava per Cunit en direcció Barcelona a dos quarts d'onze del matí.

 

 

Abans de pujar al tren, però, personal de control i agents de seguretat de Renfe ja l'han advertit que no l'autoritzaven a fer la "performance".

Tot i això, ha pujat al tren per començar l'espectacle. I de seguida l'han fet plegar.

Agents de seguretat i una interventora l'han avisat que les condicions generals del transport no permeten fer espectacles dins el tren i que, per seguretat, no podria fer el monòleg perquè, entre altres coses, les autoritats recomanen no parlar al transport públic. L'actor no ha ofert resistència i així ha acabat la funció.

Guillem Estadella a l'andana de l'estació de Cubelles (ACN/Gemma Sánchez)
Guillem Estadella a l'andana de l'estació de Cubelles (ACN/Gemma Sánchez)

Estadella ha tornat a Cunit, on viu, en el següent tren. Diu que no buscava confrontament, només cridar l'atenció sobre la situació agònica del sector cultural.

ARXIVAT A:
TeatreCoronavirus Covid-19Rodalies
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut