Amina Sbouï, nua de cintura cap amunt amb el text "No necessitem la vostra democràcia" escrit al seu cos. (Foto: Femen)
Amina Sbouï, nua de cintura cap amunt amb el text "No necessitem la vostra democràcia" escrit al seu cos. (Foto: Femen)
Tunísia

L'activista Amina Sbouï penja una fotografia en 'top less' contra les autoritats tunisianes

L'activista de l'organització FEMEN ha penjat una fotografia seminua de cintura cap amunt amb el text "No necessitem la vostra democràcia" escrit al tors per protestar contra les autoritats tunisianes. Aquesta acció succeeix una setmana després que la justícia la va deixar en llibertat provisional per la seva pintada a Kairouan.

RedaccióActualitzat
L'activista de l'organització feminista FEMEN Amina Sbouï ha publicat una nova fotografia en "topless" per protestar contra les autoritats tunisianes. Aquest fet succeeix una setmana després que la justícia la va deixar en llibertat provisional, fins que se celebri a l'octubre el judici contra ella per una pintada que va fer a la localitat de Kairouan.

A la imatge, Sbouï apareix nua de cintura cap amunt i té escrit el text "No necessitem la vostra democràcia" al tors. A més, s'està encenent un cigarret amb un còctel Molotov. Des de FEMEN, que s'ha encarregat de publicar la fotografia a la seva pàgina web, indiquen que "Amina protesta contra el fals model islamista de democràcia aplicat per les autoritats tunisianes". A més, afegeixen que "Amina reclama una veritable revolució".

Sbouï va ser detinguda al maig d'aquest any per pintar la paraula "FEMEN" al mur d'un cementiri pròxim a una mesquita de Kairouan, en senyal de protesta contra el grup salafista Ansar al-Sharia. Aquest grup volia celebrar el mateix dia de la pintada un esdeveniment anual a la ciutat, malgrat no tenir el permís del govern.

Un tribunal de Msaken va sobreseure el cas contra ella per "ultratge contra un funcionari polític" i uns dies després la van deixar en llibertat. De moment, Sbouï ha estat multada amb uns 140 euros per dur en el moment de la seva detenció un esprai de pebre, segons van presentar les autoritats, un "objecte incendiari".

FEMEN va expressar la seva satisfacció sobre la decisió del tribunal i va indicar que "és el resultat de la pressió de l'organització i de la comunitat internacional", i va assegurar que continuarà les seves accions "fins a l'alliberament incondicional" de l'activista. També van dir que va ser "la segona gran victòria contra l'islamisme", ja que la primera va ser l'alliberament de tres activistes europees que van ser condemnades per protestar també en "topless" contra la detenció d'Amina. Les franceses Pauline Hillier i Marguerite Stern i l'alemanya Josephine Markmann van ser detingudes el 29 de maig del 2013, mentre protestaven davant del Palau de la Justícia en contra de la detenció de Sbouï.

L'activisme global de FEMEN

FEMEN es defineix com "una organització de dones activistes en "top less" que defineixen la seva igualtat sexual i social en el món". Es va fundar al 2008 i les seves protestes han generat moltes reaccions, especialment la que va protagonitzar la cofundadora Inna Xevtxenko, que va enfonsar una creu ortodoxa a Kíev erigida com a monument als catòlics de l'Est víctimes de la persecució soviètica, per protestar per la condemna de tres membres del grup femení de punk rus Pussy Riot.

Amina Sbouï, també coneguda com Amina Tyler, va ser la primera tunisiana a aparèixer seminua a internet per un campanya impulsada per l'organització feminista. Després de penjar la fotografia a Facebook, l'imam tunisià Adel Almi la va condemnar a ser fuetejada cent vegades i lapidada fins a la mort.
Anar al contingut