Les pluges obliguen a ajornar la celebració institucional de la Diada
La plaça de Sant Jaume, aquest matí sota la pluja
Barcelona

Diversos actes previs a la Diada, ajornats per les fortes pluges

L'acte institucional a la plaça de Sant Jaume de Barcelona s'ha ajornat a demà, dimecres, i la marxa de torxes a Lledoners es farà l'1 d'octubre

RedaccióActualitzat

Les intenses pluges d'aquest dimarts han obligat a ajornar l'acte institucional de la Diada previst per aquesta nit. La celebració es farà finalment aquest dimecres, a les deu de la nit, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

L'acte estarà encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, i pel president del Parlament, Roger Torrent. Hi haurà un espectacle a l'aire lliure organitzat per les dues principals institucions catalanes i dirigit artísticament per Lluís Danés. Amb el títol "Tornarem", tindrà com a eixos principals la reivindicació de la resistència col·lectiva i la llibertat dels presos polítics i exiliats.


Tricentenari dels Mossos

L'acte començarà amb la formació de gala dels Mossos d'Esquadra, que enguany celebra el seu tricentenari i esdevé així la policia civil més antiga d'Europa i d'Amèrica. A continuació s'hissarà la bandera de Catalunya mentre el Cor Jove Nacional de Catalunya interpretarà "El cant de la senyera".

L'espectacle s'estructurarà en quatre blocs que recordaran els centenaris de la vaga de la Canadenca i el naixement del poeta Joan Brossa, així com el 80è aniversari del gran exili republicà de la Guerra Civil. Amb aquesta escenificació s'homenatjarà els migrants i refugiats de tots els temps, fins a l'actualitat.


Altres actes afectats per les pluges

No és l'únic acte de la Diada alterat pel mal temps. Aquesta nit tampoc s'il·luminaran les agulles de Montserrat. Inicialment estava previst que s'encenguessin 131 punts, alguns dels quals escalant, en homenatge als presidents de la Generalitat i amb l'objectiu de reivindicar la llibertat dels líders independentistes empresonats. 

També s'ha ajornat la marxa de torxes d'aquest dimarts al vespre a la presó de Lledoners. Els organitzadors, que formen part de l'ANC del Bages, han decidit canviar-la al pròxim 1 d'octubre, coincidint amb el segon aniversari del referèndum. 

 

ARXIVAT A:
11S
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut