El director de l'ACN, Iu Forn, i el fotoperiodista Jordi Borràs presenten al Miravisions de Juneda la plataforma 'marketplace' en què…
El director de l'ACN, Iu Forn, i el fotoperiodista Jordi Borràs presenten al Miravisions de Juneda la plataforma 'marketplace' en què treballa l'ACN per fer d'intermediària entre fotoperiodistes i mitjans de comunicació

L'ACN presenta al Miravisions en nou projecte de 'marketplace' per fer d'intermediària entre fotoperiodistes i mitjans

ACN Juneda - L'Agència Catalana de Notícies (ACN) treballa en un nou 'marketplace' que permetrà fer d'intermediària entre fotoperiodistes del país i mitjans de comunicació. El director de l'ACN, Iu Forn, acompanyat del fotoperiodista Jordi Borràs han donat més detalls sobre aquesta iniciativa a la jornada Miravisions que el magazín 'La Mira' organitza aquest cap de setmana a Juneda (Garrigues). Una de les característiques del 'marketplace' és que es basarà en la tecnologia de cadena de blocs, coneguda com a 'blockchain', la qual permet certificar la veracitat de les imatges i assegurar que no han estat alterades ni manipulades.

El director de l'ACN, Iu Forn, ha explicat que la iniciativa de l'ACN es planteja en un context d'un món digitalitzat en el qual cada vegada es valora més la immediatesa de les imatges per damunt de la seva qualitat. Davant d'això, la nova plataforma es presenta com un espai on els professionals de la fotografia poden penjar les seves instantànies, ja siguin actuals o d'arxiu, i on els clients interessats, majoritàriament mitjans de comunicació, les puguin adquirir.

"Nosaltres simplement fem d'intermediaris, però a la vegada ens serveix per millorar el nostre servei i posar en valor la feina dels fotoperiodistes", ha explicat Forn, que admet que es tracta d'un projecte "ambiciós".

Per la seva banda, el fotoperiodista i col·laborador a l'ACN, Jordi Borràs, ha afegit que la plataforma en línia estarà basada en la tecnologia de cadena de bloc, que permet assegurar la veracitat de les imatges. "D'aquesta manera podem certificar tenen una veracitat i unes condicions que asseguren al lector que allò que està veient és real", ha indicat Borràs, que ha afegit que la iniciativa no només és una aposta pel fotoperiodisme del país, sinó per la credibilitat del periodisme".

Anar al contingut