Girona

L'accident d'una avioneta a l'aeroport de Girona obliga a desviar dos vols i a tancar les instal·lacions més d'una hora

Una avioneta de l'escola Center Vol ha tingut aquest dijous al migdia problemes mecànics quan feia un vol de prova i ha aterrat a la zona de seguretat de l'aeroport de Girona-Costa Brava. Després del sinistre, que no ha causat víctimes, l'aparell ha quedat entravessat i ha obligat a tancar la pista durant més d'una hora i a desviar dos vols. Es dóna la circumstància que en un d'aquests vols hi viatjava el president d'Endesa, Manuel Pizarro.

Actualitzat

L'accident ha passat al migdia quan un avió bimotor en pràctiques en què viatjaven dues persones i que intentava aterrar a l'aeroport de Girona ha trencat el tren d'aterratge i ha quedat escorat fora de la pista, la qual cosa ha obligat a tancar el trànsit aeri.

Immediatament, tal com marca el protocol, s'han activat tots els serveis d'emergències, i tant la policia com els bombers i altres serveis de seguretat s'han desplaçat fins al punt de la pista on ha quedat l'avió accidentat. Els treballs de retirada de l'avió han acabat poc després de les 13.00 i l'aeroport gironí s'ha tornat a obrir al trànsit aeri.

Segons fonts d'AENA, el tancament de l'aeroport Girona Costa-Brava ha afectat dos vols regulars procedents d'Eindhoven (Alemanya) i Rotterdam (Holanda), que han hagut de ser desviats a l'aeroport de Perpinyà (França).  L'accident també ha afectat un vol privat en què viatjava el president d'Endesa, Manuel Pizarro, que es dirigia a Girona i que ha hagut de fer mitja volta i tornar a Torrejón de Ardoz.

Anar al contingut