Avió Boing 737-800 de la companyia China Eastern, idèntic a l'estavellat al sud de la Xina el 21 de març

L'accident d'avió que va causar 132 morts a la Xina podria haver estat intencionat

Ho assegura el diari Wall Street Journal, mentre la Xina nega que algú hagi filtrat detalls de la investigació

RedaccióActualitzat

L'accident d'aviació que hi va haver fa gairebé 2 mesos al sud de la Xina i en què van morir 132 persones podria haver estat provocat per un dels pilots de l'avió.

Ho ha assegurat aquest dimarts una informació del diari nord-americà Wall Street Journal, informació que coincideix amb una versió que circula per les xarxes socials a la Xina:

 

L'avió, un Boeing 737-800 de la companyia China Eastern, viatjava amb 123 passatgers i 9 tripulants entre les ciutats de Kunming i Canton, i va estavellar-se en una zona muntanyosa de la regió de Guangxi.

Segons es va saber llavors, portava una hora de vol, i hauria perdut 8.000 metres d'alçada en només 3 minuts, cosa que podria coincidir amb una maniobra deliberada des de la cabina.


Caiguda decidida a la cabina

El WSJ cita fonts anònimes relacionades amb la investigació dels responsables nord-americans, que asseguren que "l'avió va fer el que algú a la cabina li va dir que fes".

Aquestes fonts diuen que això es desprèn de l'anàlisi de les gravacions de la caixa negra, i també que els investigadors xinesos no han trobat cap mena de problema tècnic a l'avió.

Segons el WSJ, China Eastern ha negat que algú hagués pogut entrar a la cabina i obligar els pilots a estavellar l'avió, perquè aquests haurien pogut enviar un senyal de socors abans de caure.


Indicis que reforcen la tesi d'acte voluntari

També que els pilots no van respondre als controladors aeris mentre l'avió queia, i que la companyia va deixar tots els 37-800 a terra, però un mes després ja tornaven a volar.

Després que el WSJ ho hagi publicat, les autoritats de la Xina han negat que ni ells ni els responsables dels EUA hagin filtrat cap mena d'informació sobre aquesta investigació.

Ja fa dies que a la Xina els missatges i les informacions que fan referència a aquest accident i citen com a causa la voluntat d'un dels pilots són bloquejats pel govern.


Va imitar el pilot de Germanwings?

Aquest seria, per tant, un cas similar al de l'avió de Germanwings estavellat als Alps francesos el 24 de març del 2015 quan volava de Barcelona a Düsseldorf amb 150 persones a bord.

L'avio va desintegrar-se contra la muntanya, el mateix dia van trobar una de les caixes negres, i dos dies després se sabia que el copilot, Andreas Lubitz, havia estavellat l'avió deliberadament.

 

ARXIVAT A:
Xina
Anar al contingut