Joves de l'acampada amb un cartell amb la frase "Espanya: seu i parla. I fuma" (Enric Fontcuberta/EFE)
Joves de l'acampada amb un cartell amb la frase "Espanya: seu i parla. I fuma" (Enric Fontcuberta/EFE)
Barcelona

L'acampada "contra la repressió" a la plaça Universitat supera el centenar de tendes

Els estudiants acampats, que es fan dir #Generació14O, reben ajuda material i econòmica de gent que se solidaritza amb ells

RedaccióActualitzat

Ja són més d'un centenar les tendes que hi ha a l'acampada indefinida "contra la repressió" a la plaça Universitat. La mobilització va començar dimecres, en la segona jornada de vaga d'estudiants.

Aquest dijous s'hi han afegit les desenes de joves que s'han manifestat al migdia pel centre de Barcelona, seguint la crida del Sindicat d'Estudiants.

Els acampats, que es fan anomenar #Generació14O, en referència al dia que es va fer pública la sentència del procés, mantenen diverses reivindicacions, que van des de la protesta contra la decisió judicial, amb la petició d'amnistia, fins a mesures contra l'emergència climàtica o la igualtat entre homes i dones. Consideren que són una generació sense futur.

Toni Collet, un dels participants, explica els motius pels quals es manifesta:

"Vinc a reivindicar la independència. Ell no, però tenim punts en comú, com l'abús policial, la sentència o els judicis contra els independentistes i els que no que hi ha a tot Espanya."

La mobilització estudiantil manté tallades al trànsit la plaça Universitat i una part de la Gran Via de les Corts Catalanes.


"Necessitem coses d'infraestructura"

Els acampats fan tota mena d'activitats (Enric Fontcuberta/EFE)


Persones que se solidaritzen amb la causa s'han acostat fins a l'acampada. A banda de portar-los provisions, hi ha qui fa aportacions econòmiques a la caixa de solidaritat, que es recullen en una urna de l'1-O.

"No fa falta menjar, perquè ja en tenim molt. Necessitem més coses d'infraestructura, com prestatges, neveretes o fogonets", explica Maria Lecha.

Les tendes ocupen la plaça Universitat (Enric Fontcuberta/EFE)

Tendes fins a la cruïlla amb la ronda Universitat (Enric Fontcuerta/EFE)


Els acampats s'organitzen de forma assembleària. Fan xerrades, debats i concerts al voltant de qüestions com el feminisme, l'ecologisme o el moviment estudiantil.

 

L'Ajuntament demana la mediació dels Mossos

La tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha explicat que dimecres es van posar en contacte amb els Mossos d'Esquadra perquè fessin de mediadors amb els joves de l'acampada.

Sanz confia que es farà compatible el dret a la manifestació amb el dret a la mobilitat:

"Des de l'Ajuntament de Barcelona dimecres al vespre-nit vam demanar que s'activés el servei de mediació de què disposa Mossos d'Esquadra perquè facilita i ha de treballar per fer compatible el dret a la protesta amb el de la funcionalitat, la mobilitat de la ciutat. Sabem que això ja s'ha activat i està fent la seva feina."

El PP ha demanat el "desallotjament immediat" del "càmping independentista". "No podem permetre que la via pública s'ocupi de manera indefinida, s'ha de parar el problema des del principi perquè l'ocupació no s'allargui en el temps", ha argumentat el cap del PP barceloní, Josep Bou.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàIndependència
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut