El Prat de Llobregat

L'Acadèmia del Cinema Català busca una sortida a la crisi del cinema inspirant-se en el festival nord-americà de Sundance

El món de l'audiovisual català (productors, l'Acadèmia del Cinema i la Coordinadora de Festivals) han reflexionat aquest divendres sobre com ha d'actuar el sector per fer front a la crisi que afecta la indústria del cinema, inspirant-se en el model del festival nord-americà de Sundance. Els principals objectius del sector són canviar el model dels festivals catalans, que, segons diuen, cada vegada són més lluny de la indústria, pensar noves maneres de finançament, crear canals propis de distribució, com fa el festival de Sundance, i treballar per no perdre públic.

Actualitzat
La trobada s'ha fet en el marc del setzè Festival de Cinema del Medi Ambient que es fa al Prat del Llobregat fins diumenge.

El director del FICMA, Claudio Lauria, ha dit que el problema del cinema a Catalunya és la distribució, ja que moltes produccions "només" tenen el marc dels festivals per poder exhibir-se. En aquest sentit s'ha pronunciat Mat Hames, representant del festival de Sundance i director del documental "Fighting Goliath", que s'ha projectat al FICMA. Segons Hames, "s'han d'implicar agents de totes les comunitats", i ha posat l'exemple del seu film, que ha comptat amb el suport de molts ajuntaments de Texas, on transcorre la història.
Anar al contingut