Panoràmica de l'esplanada d'Escalarre, al Pallars Sobirà, on està previst fer-hi el Doctor Music Festival (ACN)
Panoràmica de l'esplanada d'Escalarre, al Pallars Sobirà, on està previst fer-hi el Doctor Music Festival (ACN)
La Guingueta d'Àneu

L'ACA rebutja el Doctor Music Festival als prats d'Escalarre, pel risc d'inundació

La promotora assegura que farà els tràmits necessaris per adaptar-se a la normativa d'inundacions

RedaccióActualitzat

L'Agència Catalana de l'Aigua fa un informe desfavorable a la celebració del Doctor Music Festival als prats d'Escalarre, perquè és zona inundable. L'ACA adverteix els organitzadors del Doctor Music que hi ha risc per a les persones i, per tant, desaconsella que el festival es faci a la zona de la Vall d'Àneu on estava previst.

L'informe considera que els prats d'Escalarre són zona de flux preferent i, en conseqüència, vulnerable per a la seguretat de les persones, davant de possibles inundacions.

El festival s'ha de fer de l'11 al 14 de juliol en aquesta zona de la Guingueta d'Àneu i s'hi preveu una assistència de 55.000 persones cada dia. També hi haurà espai d'aparcament per a 15.000 vehicles.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, de qui depèn l'ACA, argumenta que el Festival es troba a la zona d'influència del riu Noguera Pallaresa i quatre afluents. Una part de les instal·lacions relacionades amb el festival, com ara els escenaris, carpes, algunes zones d'acampada i zones d'aparcaments, es troben prop del riu, uns espais que haurien d'evitar l'acumulació de persones. La zona de bars i carpes es preveu que se situés a prop del riu Unarre, on tampoc no es poden autoritzar activitats amb aglomeració de gent.

Malgrat aquest informe negatiu, l'ACA dona 10 dies als promotors del festival perquè presentin al·legacions o canviïn la ubicació, abans que s'enviï el projecte a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), que hi té l'última paraula.

Els responsables del Doctor Music asseguren que continuen treballant amb les administracions per adaptar el projecte i complir tots els requisits per adaptar-se a la normativa d'inundacions fixada per les administracions.

Les entitats ecologistes Ipcena i Rius demanen a les administracions que deneguin l'autorització per celebrar el festival a Escalarre, perquè una part de la zona del recinte del festival "es troba en zona inundable".

El cartell de l'edició 2019 del Doctor Music Festival inclou actuacions de bandes com King Crimson, Underworld, The Smashing Pumpkins, The Chemical Brothers o la cantant Rosalía.

 

Anar al contingut