Samuel Reyes ACA TV3
Samuel Reyes, president de l'ACA aquest matí a "Els matins" de TV3 (CCMA)

L'ACA alerta que les pluges no resolen la sequera i que el consum d'aigua ha crescut

El consum d'aigua a l'abril ha pujat uns 10 litres de mitjana per persona i les pluges no ajudaran a retardar l'estat d'emergència si no es continua estalviant

Actualitzat

Samuel Reyes, director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), adverteix que les pluges dels últims dies han anat molt bé per als boscos, camps i aqüífers, però l'actual situació de sequera no s'ha acabat. Alerta que el consum d'aigua aquest abril ha pujat uns 10 litres al dia de mitjana per persona i que no ens podem refiar de les últimes pluges. La mitjana aquest mes se situa, segons l'ACA, en 115 litres per persona i dia, i Reyes considera important fer l'esforç per arribar a un objectiu òptim de 90 litres per persona i dia.

Les pluges del maig poden ajudar a endarrerir l'estat d'emergència fins a finals de setembre, ha dit en una entrevista a "Els matins" de TV3, sempre que es mantinguin les restriccions i l'estalvi d'aigua que proposa el pla de sequera.

"Calculem que podríem entrar en emergència a finals d'agost, principis de setembre, si apliquem les restriccions que estan marcades en el pla de sequera i entre tots fem aquest estalvi que es proposa en aquest pla de sequera.

Encara que plogui, si consumim més, entraríem (en emergència) el mateix dia. Si plou i consumim el que pertoca, el que diu el pla de sequera, doncs ho podríem endarrerir fins a mitjans o finals de setembre." 

Reyes ha dit que les últimes pluges són "una bona notícia", però que, encara que plogui tot el mes, no contraresten 32 mesos de sequera. Ha destacat que no ha plogut igual a tot el territori per reiterar la importància de reduir el consum d'aigua.

El nou pla de gestió de conques, aprovat pel govern, preveu una inversió de 2.400 milions d'euros fins al 2027, amb l'objectiu de garantir que tinguem aigua suficient per als ciutadans, per a l'agricultura i per a la indústria malgrat que augmentin les sequeres com la que patim ara. Un pla que ha aprovat unes setmanes després del requeriment de la Unió Europea.

Recupera aquí l'entrevista sencera de Samuel Reyes, director de l'ACA a "Els matins" de TV3:

 

 

ARXIVAT A:
SequeraCrisi climàtica
Anar al contingut