Alumnes d'ESO (arxiu)
Alumnes d'ESO (arxiu)

L'abandonament escolar prematur es redueix a la meitat en 10 anys a Catalunya

La crisi i la falta de feines per als joves ha ajudat a reduir del 33% al 17% la xifra, que en 5 anys més es vol que arribi al 10%, la mitjana europea

Actualitzat

L'abandonament escolar prematur a Catalunya s'ha reduït a la meitat en els últims 10 anys. Una de les explicacions d'aquesta reducció és la irrupció de la crisi, que va afectar l'oferta de feines per als joves.

L'any 2008 els joves que optaven per no continuar estudiant després de l'ESO representaven gairebé un 33%. Deu anys més tard, la xifra ha baixat progressivament fins a situar-se en un 17%.

Segons aquestes dades del Departament d'Educació, el director d'Educació Secundària i Batxillerat, Josep Vallcorba, ha explicat que la millora està relacionada amb l'arribada de la crisi, que va acabar amb l'oferta de feines per als joves.

"Aquesta temptació per un perfil d'alumne desmotivat de dir: "eh, me'n vaig a treballar, cobraré uns dinerons fàcils, podré tenir la moto ràpid...". La crisi ha anat bé perquè ha reduït aquesta temptació. I perquè estem anant cap a un model socioeconòmic que cada vegada exigeix unes competències més sòlides."

 

L'objectiu del govern per als pròxims 5 anys és mantenir aquesta tendència a la baixa i passar del 17% de taxa d'abandonament escolar prematur al 10%, que és la mitjana europea.

 

Notícia relacionada: "El fracàs escolar de la segona generació d'immigrants és gairebé el doble"

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut