Vallbona de les Monges

L'abadessa de Vallbona obrirà el convent l'1-O: "No tenim por, votar és natural"

L'ajuntament diu que defensa el dret a decidir, però així esquiva la prohibició de posar urnes en locals municipals

RedaccióActualitzat

Anna Maria Camprubí, abadessa del convent de Santa Maria de Vallbona de les Monges, a l'Urgell, diu que no té por, ni ella ni cap de les vuit monges de la comunitat. L'abadessa ha cedit un espai del convent perquè, en cas que no es pogués fer la votació a l'ajuntament, els veïns puguin votar. Ja ho van fer pel 9N.

"És que nosaltres ho trobem tan natural. Jo penso que votar en un país en democràcia, no som democràtics? Jo considero que ho hem de fer. Jo penso que és una manera que el poble pugui decidir el seu futur. Res més."

 

Fa uns dies, l'ajuntament els va demanar si cediríem un espai perquè els veïns de Vallbona poguessin votar en el referèndum de l'1-O en cas que no es pogués fer a la sala de plens de l'ajuntament com es fa sempre. L'abadessa ja n'havia parlat amb la resta de monges de la comunitat, que no van dubtar a posar a disposició un local tal com van fer pel 9N.

"Sí senyor, estem a favor del referèndum. Jo no temo, no en tinc, de por, ni jo ni la comunitat. A veure si vindran a registrar, que registrin el que vulguin."

 

Cediran una sala separada del convent a la que s'hi pot accedir des de la plaça.

L'abadessa explica la inquietud dels veïns que el regidor de l'ajuntament li va traslladar, manifestant que la gent "tenen tot el dret a votar i no poden pas anar a votar no sé on".

"Doncs jo sí que ho crec [que han de poder votar] i estem convençudes que ho fem bé, ni bé, ni malament, normal. Jo em penso que és això, que s'ha de cedir, perquè si tens un lloc i te'l demanen... de la mateixa manera que la setmana que ve ho deixaré a un capellà i uns catequistes."

 

El primer tinent d'alcalde i ara alcalde accidental del poble, Manuel Ayats, vol deixar clar que sempre han "defensat el dret a decidir". I ara, davant la prohibició del govern espanyol d'utilitzar dependències municipals per fer el referèndum,han buscat un espai alternatiu,

"Aquesta vegada si no ho podem fer aquí a l'ajuntament 'por imperativa legal? o pels motius que sigui, doncs buscarem una alternativa. L'alternativa pot ser la mateixa que pel 9N, si no hi ha res de nou, i si no, n'haurem de buscar una altra."

 

Aquesta solució els permet esquivar les conseqüències de la desobediència, ja que "les monges no tenen represàlies".

 

"L'ajuntament no sé què farà fins a l'últim moment, si ho fan allà, doncs ja està, si no ho fan allà, doncs ho farem aquí. Jo penso que és un acte cívic."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut