Comencen a multar turismes i motos que vagin per la ZBE sense etiqueta ambiental
La ronda del Litoral de Barcelona, inclosa en la ZBE

La ZBE gairebé no afecta el trànsit a Barcelona el primer dia d'escola

L'Ajuntament de Barcelona diu que la circulació ha baixat un 2,4% comparat amb el novembre i demana temps per analitzar l'impacte real de la mesura

Sílvia MateuActualitzat

La zona de baixes emissions de Barcelona no ha reduït el volum de vehicles, el primer dia feiner amb les escoles obertes. Ha baixat un discret 2,4 per cent comparat amb la mitjana del mes de novembre i ha estat molt semblant al que hi havia un any enrere.

Els cotxes més contaminants tenen prohibit entrar a Barcelona des del dia 2 de gener, tot i que al primer trimestre encara no es posaran multes.

Tampoc es nota, de moment, al transport públic, que ha anat tan ple com sempre, segons ha admès l'Ajuntament de Barcelona.

 

L'Ajuntament de Barcelona ha demanat temps per poder valorar la mesura. El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha estat molt prudent:

"És difícil saber on estem ara mateix. Encara no sabem el comportament, què és el que ha passat exactament. Donem aquestes primeres dades perquè cal saber una mica la tira històrica. Sembla que poden tenir menys afectació a rondes i cal saber si es confirma o no."

 

La regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, ha destacat els beneficis per a la salut que implica la zona de baixes emissions:

"La mesura ha de tenir èxit sí o sí. Amb 351 morts generats per partícules en suspensió, una mesura com aquesta és més que proporcionada i en caldran altres per revertir els 351 morts."

 

Un comitè d'experts analitzarà cada mig any la qualitat de l'aire i farà un informe exhaustiu de l'estimació de mortalitat per malalties respiratòries i vinculades a la contaminació. En aquest comitè hi ha tècnics de l'Ajuntament, la Generalitat i l'AMB i científics de l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC) i de l'Institut de Salut Global (ISGlobal).

ARXIVAT A:
ZBE BarcelonaMobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut