Madrid

La Zarzuela nega que tingui plans per excloure les infantes i Urdangarin de la casa reial

La casa del rei ha emès un comunicat aclarint que, de moment, les infantes Elena i Cristina segueixen essent membres de la família reial perquè així està tipificat al Registre Civil. L'aclariment arriba després que ahir, la mateixa Zarzuela admetés que estava estudiant limitar el que es consideraria família reial als reis, els prínceps d'Astúries i les infantes Elionor i Sofia. Tot plegat arriba enmig de la investigació judicial al voltant dels negocis d'Urdangarin.

RedaccióActualitzat
L'última vegada que es va veure junts en un acte oficial Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina va ser a la desfilada militar del 12 d'octubre. En els últims anys, les infantes Elena i Cristina han anat reduint el nombre d'aparicions públiques. Un fet que s'ha interpretat com el preludi de la seva exclusió de la família reial.

Aquest migdia, la casa del rei ha emès un comunicat per desmentir-ho. Explica que la composició de la família reial la regula un Reial Decret i lamenta que comentaris o informacions des de la seva oficina de premsa hagin contribuït a l'error: "Les informacions i comentaris que, des d'aquesta unitat, es van efectuar a alguns mitjans sobre el nombre d'activitats oficials realitzades en els últims anys pels diferents components de la família reial, res té a veure amb la seva pertinença a aquesta".

Si bé la casa reial admet que l'origen de l'equívoc és l'escassa presència de les filles del rei en actes oficials, és evident que la investigació judicial dels negocis, suposadament tèrbols, d'Iñaki Urdangarin, hauria contribuït a les especulacions. Des que es van fer públiques les presumptes irregularitats de l'Institut Nóos sota la presidència d'Urdangarin, els rumors són incessants.

Actualment, els membres que formen la família reial i, per tant, assisteixen a actes oficials representant la institució, són els reis, els prínceps d'Astúries, la infanta Elena i els ducs de Palma, és a dir, la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut