Santiago de Compostel·la

La Xunta decreta set dies de dol oficial per l'accident ferroviari a Santiago de Compostel·la

RedaccióActualitzat
A primera hora del matí, el govern gallec ha celebrat una reunió extraordinària per avaluar la situació després de l'accident ferroviari que ha causat almenys 78 morts, i en acabar, el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha fet una declaració institucional.

Feijoo ha anunciat que la Xunta ha decretat set dies de dol oficial i ha mostrat el seu suport a les famílies de les víctimes, tot i ser conscient, ha dit, que els milers de condols "no poden aplacar el seu dolor". El president gallec ha dit que a partir d'ara la data del 24 de juliol ja no serà només la vigília de la festa del patró, sinó una data per recordar una tragèdia però també la solidaritat dels ciutadans:

La família reial també s'ha sumat al condol amb Galícia i tant el rei com el príncep han anu· lat totes les activitats oficials que tenien previstes avui. El Congrés dels Diputats i el Senat s'han aturat aquest migdia durant cinc minuts com a expressió de condol amb les víctimes. L'administració general de l'estat també ha convocat un minut de silenci a les 12 del migdia i tots els partits han mostrat el senyal de dol i la solidaritat amb les víctimes.

Primeres mostres de condol

Deixant de banda la nota oficial de la Moncloa, amb error inclòs, la primera mostra de condol per part del president espanyol ha arribat per mitjà de Twitter. Rajoy ja s'ha solidaritzat amb les víctimes i s'ha declarat "consternat" per la tragèdia.

Les mostres de condol per l'accident també han arribat per part del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que des de Twitter s'ha declarat "consternat" pels fets.
També IU, CiU i la Generalitat s'han afegit al condol.
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut